Yedi Başak Gazze Yardımların Ulaşması ve Temel İhtiyaçların Karşılanması:

Yedi Başak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut, gönderilen yardımların Refah sınır kapısından geçerek Gazze'ye ulaştığını ve kendi yurtlarında mülteci konumundaki Gazzeli kardeşlerimize gıda, çadır, un gibi temel malzemelerinin ulaştığını belirtti. Bu kapsamda, bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için sürekli bir çaba içinde olduklarını vurguladı.

Bölgede bulunan Yedi Başak ekipleri ve partner kuruluşları acil yardım konvoyu kapsamında Gazze içine ulaşan yardımları kapı kapı dolaşarak yerine ulaştırıyor. Özellikle öz yurtlarında sınıra dayana ve başlarını sokacakları bir bez parçası bulunmayan ailelere çadır desteği, Ramazan ayının yaklaşması vesilesi ile muhtaç Gazzelilere gıda kumanyaları ve en temel ihtiyaçlardan ekmek için un desteğinde bulunuyor. 

٢٠٢٤ ٠٢ ٢٤ ١٣ ٠٨ I M G 4188

Kene vakalarında artış! Kene vakalarında artış!

Yedi Başak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut; “Yardım konvoyunun başarılı geçişiyle birlikte, Gazze'deki kardeşlerimize umut olmaya devam edeceğiz.”

Gazze'ye Yönelik Yardımların Önemi ve İhtiyaçlar:

Bulut, Gazze'deki acil yardım ihtiyaçlarına dikkat çekerek, bölgedeki insanlık dramını yüreklerinde hissettiklerini ve yardımların sürekliliğinin önemine vurgu yaptı. Çocukların açlıkla mücadele edebilmesi için yürütülen çalışmalara destek veren tüm bağışçılara teşekkür etti.

Gazze'deki Mevcut Durum ve İstatistikler:

Gazze'nin içinde bulunduğu acil durumu istatistiklerle açıklayan Bulut, nüfusunun 2.3 milyon olduğunu belirterek, özellikle kuzeyde yaşayan 400 bin insanın tüm imkanlardan mahrum olduğuna dikkat çekti. Sağlıksız su kaynakları nedeniyle yaklaşık bir milyon bin insanın hastalandığını ve bulaşıcı hastalık riskinin artarak devam ettiğini ifade etti.

Gazze İçinde Yardım Çalışmaları ve Hızlı Ulaşım:

Gazze içindeki yardım çalışmalarının risklerle dolu olduğuna dikkat çeken Bulut, yardım gönüllülerinin canlarını tehlikeye attığını kahraman insanların ölümü göze alarak muhtaç insanlara yardım ulaştırdığını ifade etti. En hızlı yardımın nakit ulaşımı ile sağlandığını belirten Bulut, Gazze'deki yetimlerin durumu ve yardım ihtiyacına da değindi.

Bulut, Gazze'ye yönelik uzun vadeli projelerin gerekliliğini vurgulayarak, toplumun desteğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Gazze'nin yeniden inşası için 70 milyar dolardan fazla kaynağa ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bulut, yardımın sürekliliğinin önemine vurgu yaptı ve toplumun bu konudaki duyarlılığının önemine işaret etti.