Yemek alanında fotoğrafların eğlenceli ve doyurucu olması istenilen bir durumdur.''Yemek fotoğrafçılığının keyifli olması için nasıl çekilir, püf noktaları nelerdir ve nelere dikkat etmeliyim''  bu soruların püf noktalarını inceleyeceğiz.

Hız önemli bir unsur
Sıcak olan yemeği çekmek için sete geldikten sonra 30 saniye içinde çekmelisiniz. Yemekte tazelik önemlidir ve fotoğrafın güzel çıkmasını sağlıyacaktır. Çekimlerin yapılacağı sette ışıklar, dekor, arka plan, kamera açıları hazır olmalısı durumunda zaman kazanmış olunacaktır. Çekimlerde fikir vermesi açısından çekilecek konuya göre çatal bıçak ve bardaklar, yemek yapılırken kullanılan malzemeler, çiçek ya da mum gibi öğeler kullanabilir.

Kompozisyon
İyi bir kompozisyon oluşturmayı göze hitap edecek görseller oluşturmak için sadece beyaz fon kullanarak fotoğraf çekilmemelidir. Çıktığı mutfağa göre farklı nesneler kullanarak kompozisyon oluşturabilirsiniz. Örneğin pizza fotoğraflarında İtalyanların sık kullandığı kareli masa örtüleri, cordon bleu fotoğraflarken küçük bir Eyfel Kulesi menüye ya da yemek kitaplarına bakanları memnun edecektir.

Işık
Yemek fotoğrafı çekerken dikkat edilecek konulardan biri de ışıktır. Gün ışığını için aydınlatmaları iyi seçilmelidir. Işık ekipmanınız yoksa; pencereden gelen gün ışığını duvar ya da yansıtıcı yardımı ile yemeğinizi aydınlatmak için kullanabilirsiniz. Eğer ışığınız az geliyorsa, flaş kullanın. Flaş kullanırken yemeğin karşısına flaş patlatmamaya dikkat edin.

Kamera açısı
45 derecelik açıların oluşturacağı görüntü göze hoş gelmektedir. Daha içten bir fotooğraf elde edersiniz. Yukarıdan fotoğraf çekmektense, sofranın hizasında yandan fotoğraf çekmek, fotoğrafa çok daha fazla net alan derinliği kazandıracaktır.

Makro çekim
Makro çekimler için uygundur. Fotoğrafın kalitesini artırmakta ve ayrıntılarını makro çekim sayesinde oluşturmaktadır. Manuel makinelerde ise f/22 gibi bir diyafram aralığı kullanabilirsiniz.

360 derece
Gelen yemeğin fotoğrafını hemen çekmeye uğraşmayın. Tabağı 360 derece döndürün ve hangi açıdan daha hoş gözüktüğünü belirleyin.

Aksesuarlar
Sadelik her zaman önemlidir fazlalık aksesuarda kullanılabilir. Yemeğin koyulduğu tabak, masadaki çatal kaşık, bardak veya masa örtüsünün deseni de yemek fotoğrafı çekimi için büyük önem taşır.

Alçaktan çekin
Çekim tekniğinizi de geliştirmeniz ve 45 derece  açıyı gözeterek ayakta iseniz dizleriniz bükerek çekim yapmalısınız. Yeni başlayanlar bazı hatalara düşmektedirler ayakta çekim yapmaya  çalışmaktadırlar.

Yansıtıcı kullanın
Yiyecek fotoğrafı çekerken aydınlık ve karanlık kısımlar oluşacaktır. Böyle bir durumda yansıtıcı kullannarak ışığı dengelemelisiniz.

Arka plan
Makinenizi ve telefonunuzu sabitlemeniz önemli pozlamalar için net fotğraflar elde edersiniz. Uzun pozlama için makinenizi sarsmayarak şekilde tripod kullanabilirsiniz. Arka planda dikkat çekici yoğun bir renk yerine beyaz ve krem tonları tercih etmelisiniz.