Yeni Türkiye’nin gençleri, Yeni Türkiye’ye yakışan çalışmalar sergilemeye devam ediyor. Yine bunlardan bir tanesi ise; Kurşunlu Tevfik Fikret Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Çağan Ünver, 2’inci Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı’nda  ‘’Güvenli Pencere Projesi’’ ile buluş dalında Türkiye ikincisi oldu. 
Genç delikanlıyı, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Valilik Toplantı Salonu’nda ki ödül töreninde hem kutladı hem de ödüllendirdi. 
Vali Özcan ‘’12 ülkeden bin 257 projenin katıldığı olimpiyatlarda bir çoğumuzun böyle bir başarıyı elde edip, Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’nın elinden ödülünü alması hepimizi mutlu etti.  Amacımız, gençlerimizin bu çeşit bilimsel  çalışmalarda öne çıkması. Çağan, bu camia içinde önemli bir başarı elde etti.’’ diyerek mutluluğunu dile getirdi. 
Çağan bu ödüle sebep olan çalışmasını ise neden ve ne  şekilde gerçekleştirdiğini şöyle izah ediyor: Televizyon’da sık sık pencereden düşen çocukların hayatını kaybettiğine dair haberler izlediğini çocukların ve engellilerinin pencereden düşmesinin önüne geçmek için bu projeyi yaptığını anlatıyor. 
Çağan projenin gayesini ve detayını şöyle izah ediyor; ‘’Anneler zaman zaman evleri havalandırmak  için pencereyi açıyor. Pencere açıkken çocuklar aşağı sarkabiliyor. Çocukların  ve engellilerin pencereden sarkıp düşmesinin önüne geçmek için bu projeyi gerçekleştirdim.
Evet, çocukların pencereden düşmesini önleyecek projeyi gerekleştirerek ödülü hak eden Çağan’ı bizde kutluyoruz. 
Yeni Türkiye’nin temellerini oluşturan bu gençler, bizleri mutlu ediyor. Yavaş yavaş eski gücümüze kavuşuyoruz. Kolay olmuyor tabi; bizi hasta edip yataklara düşürenlere elbet bir hesabımız olacak. 
Cizre’ye gönüllü giden doktor
Yeni Türkiye’de memnun edici hadiselerde arka arkaya gelmeye başladı. Isparta Devlet Hastanesi’nde görevliyken Cizre’ye gönüllü giden Dr. Halil Samancıoğlu‘na  teşekkür belgesi verildi. 
Cizre’de yaralı asker ve polislerde sivil halka diğer illerden gelen doktorlarla birlikte sağlık hizmeti sunan Dr. Halil Samancıoğlu, bu şekilde orada sağlık  hizmetlerinde herhangi bir aksamaya fırsat vermediklerini söyledi. Dr. Samancıoğlu, Cizre’de daha güzel günlerde hizmet vermeye çalışacaklarını belirterek ‘’Orada sadece acil hizmeti alıyor hastalar.  Gördüğüm en önemli şey Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iki TIR’la gidip orada sivil halka ihtiyaçlarının giderilmesi için malzemeler getirmesi beni duygulandırdı.’’ şeklinde  konuştu. 
Kamu Hastaneleri Birliği Genel  Sekreteri Osman Aydın, bölgeye destek vermeye devam edeceklerini kaydederek, Dr. Halil Samancıoğlu ‘na teşekkür belgesini takdim etti. 
Evet her kesimden insanlarımızın fedakarlıkları ve yeni buluşlar için gayret göstermeleri bizleri mutlu ediyor.  Böylece, Yeni Türkiye’nin alt yapısı yavaş yavaş kuruluyor. 
Önümüzdeki günlerde bu hizmetler ve fedakarane çalışmalar giderek daha da artacak ve hedeflediğimiz Yeni Türkiye, yeni haliyle , düşmanlarımız istemese de onların gözlerinin içine baka baka bur gerçekleşecek. Yeter ki biz birliğimizi, dirliğimizi bozmadan dimdik duralım.