Eğitim-öğretim döneminin ardından ilçede yaşayan çocukların hem dinlenmeleri hem de dolu dolu bir tatil geçirebilmeleri için düzenlenen Yaz Spor Okulu’nda; 7-10 yaş grubu kız-erkek öğrenciler ve 11-15 yaş grubu kız-erkek öğrencilere, toplam dört gruba yönelik çeşitli branşlarda dersler veriliyor. Karate grubundaki öğrenciler, temel tekniklerin yanı sıra pozisyon duruşlarını ve taktiklerini de öğreniyor.

ÖZGÜVEN, DİSİPLİN VE KUVVET KAZANIYORLAR


Eğitmenler eşliğinde sürdürülen programda, çocukların şiddetten uzak durmaları ve enerjilerini doğru yönlendirmeleri hedefleniyor. Aynı zamanda çocukların, özgüven, disiplin ve kuvvet kazanmaları sağlanıyor.

Kız-erkek öğrencilerin günde 4 saat eğitim aldıkları Yaz Spor Okulları’nda çocuklar, bu derslerin ikisinde seçmiş oldukları branşa katılıyor.

Basketbol, karate, voleybol, futbol, satranç, tenis, kaykay, okçuluk, bisiklet gibi branşların yanında çocuklar; beslenme, eğitsel oyun ve sportif değerler dersleri de alıyor. Pazartesi-Çarşamba ve Salı-Perşembe olmak üzere 2 grup olarak derslere giren öğrenciler, bu gruplar dışında 1 gün de yüzme derslerine katılıyor.


4-6 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERE YÜZME VE JİMNASTİK DERSLERİ


Tüm bu programın dışında 4-6 yaş grubu çocuklara küçük yaşlardan itibaren sağlıklı beden gelişimlerini destekleyecek jimnastik ve yüzme dersleri veriliyor. Onlar da yine iki gün yüzme ve iki gün jimnastik olacak şekilde toplamda dört gün, birer saat derslere geliyor.

7 binin üzerinde kayıt alınan Yaz Spor Okulları; 5 bölgede, 13 spor branşında, 77 eğitmenle gerçekleştiriliyor.

Toplam 6 hafta sürecek olan Yaz Spor Okulları, 2 Ağustos tarihinde sona erecek.