Türkiye'nin doğusunda etkili olan kar,  yaşamı olumsuz etkiliyor. Van, Bitlis ve Muş'ta etkili olan kar ve tipi nedeniyle 242 yerleşim biriminin yolu kapandı.

VAN'DA 210 MAHALLE YOLU KAPANDI

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde 210 mahalle yolunun etkili kar ve tipi nedeniyle kapandığı belirtildi.

İl genelinde aralıklarla etkisini sürdüren karın daha önce açılan yolların tekrar kapanmasına yol açtığı bildirilen açıklamada, ekiplerin koordineli bir şekilde yol açma çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Van Valiliği de kentte etkili kar nedeniyle il genelindeki okul öncesi, ilk ve ortaokullar, liseler ile diğer eğitim kurumlarında eğitim ile öğretime bugün ara verildiğini  duyurdu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge genelinde kar yağışının etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği aktarıldı. 

Yaşanabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları istenen açıklamada, şunlar  ifade edildi:

"Hava sıcaklığında 3-6 derece arasında düşüşün yaşanması tahmin edilmektedir. Yarın öğle saatlerine kadar karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı, öğleden sonra parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor."

BİTLİS'TE 14 KÖY YOLU KAPANDI

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İlarslan, dünden bu yana etkisini gösteren kar nedeniyle, il merkezi ve ilçelere bağlı 14 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. 

İlarsan, kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirerek, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini ancak vatandaşların asılsız ihbarlarda bulunmamasını istedi.

Kar yağışının etkili olduğu günden bu yana 132 köy yolunun kapandığını ancak bu yollardan 118'ini açtıklarını ifade eden İlarslan, 984 kilometre yolda karla mücadele çalışması yürüttüklerini dile getirdi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç, hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle don ve buzlanmalara karşı vatandaşları uyardı. 

Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan karayolu Rahva mevkisinde trafik kontrollü sağlandı. 

Karayollarında görev yapan trafik polisleri, sürücülere kar lastiği ve zincir takmaları yönünde uyarıda bulundu.

MUŞ'TA 18 YERLEŞİM BİRİMİNİN YOLU KAPANDI

Kar yağışının etkili olduğu Muş'un Varto ilçesinde de 18 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.