Hafta sonu tüm yurtta etkili olması bekleniyor! Kuvvetli yağış geliyor... Hafta sonu tüm yurtta etkili olması bekleniyor! Kuvvetli yağış geliyor...

Özel Haber

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, Mısır'a kaçan anne ve oğula ilişkin "İade talebinde bulunduk, iade dosyamızı ilettik ve geçiçi tutuklama evrakımız da gönderdik. Bugün cevabi yazı geldi. Bu cevabi yazıda istenen bazı belgeler var, tamamladık. Süreci takip ediyoruz" dedi.

Bakan Tunç'un konuşmasından öne çıkanlar:

(Eylem Tok ve oğlu için iade talepnamesi)Soruşturma devam ediyor. ABD ile adli yardımlaşma kapsamında biz yazışmalarımızı gerçekleştirdik. İade talebinde bulunduk, iade dosyamızı ilettik ve geçiçi tutuklama evrakımız da gönderdik. Bugün cevabi yazı geldi.  Bu cevabi yazıda istenen bazı belgeler var, tamamladık. Süreci takip ediyoruz.

Hem diplomatik yollardan iadesini talep ediyoruz hem de interpol aracılığı ile bunlar gerçekleşiyor. Umut ediyoruz ki ABD iade talebimizi olumlu karşılasın ve buradaki yargılama devam etsin. Bu dosya kapsamında 2 gözaltı gerçekleşti. Olay yerine gelen ve sorasında havaalanına anne ve oğlunu bırakan kişi gözaltına alındı.