Bakan Şimşek'ten milli gelir ve cari açık açıklaması! Tarih verdi Bakan Şimşek'ten milli gelir ve cari açık açıklaması! Tarih verdi

Çelik silolar, yeni tesis olarak yapılabilecekleri gibi mevcut bir tesisin bir ünitesi olarak da yapılabilecek. Çelik silolarda teknoloji yenileme veya modernizasyon niteliğinde sadece yenilenebilir enerji üretimi hibe desteği çerçevesinde değerlendirilecek. Başvuru yapılacak yatırım yerinin kırsal alanda, mülkiyeti başvuru sahibine ait veya başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en az 7 yıl süreyle kiralanmış olması gerekiyor. Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarında 100 bin TL’den, 3 milyon TL’ye kadar tarıma dayalı ekonomik yatırımlar çerçevesinde yapılacak başvurularda 3 milyon TL’den, 14 milyon TL’ye kadar hazırlanabilecek projelere yüzde 50 hibe desteği verilecek.  
  
Başvurular 19 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Hibe desteğine başvurmak isteyenler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü ile İl Proje Yürütme Birimi'nden teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabiliyor.