Berfin Bitirim-Muhabir

Azerbaycan-İran ilişkilerindeki iyileşmeye Türkiye'nin katılımı: Bölgesel işbirliği ve enerji dinamiği Azerbaycan-İran ilişkilerindeki iyileşmeye Türkiye'nin katılımı: Bölgesel işbirliği ve enerji dinamiği

İsrail’in Gazze'de aylardır devam ettirdiği soykırım nedeniyle binlerce masum hayatını kaybetti.  Ağır hava saldırısının altında hayatta kalan kadın ve çocuklar aynı zamanda açlık, susuzluk ve salgın hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Binlerce masumu gözünü kırpmadan katleden İsrail, son olarak Refah'ı kuşattı. Yeni saldırı düzenleneceğine dair her gün yeni sinyaller veriliyor.

İsrail'in bu katliamlarına ise dünyadan peş peşe tepki gelmeye devam ediyor.

2024 EUROVİSİON’NUNA DAMGA VURDU

2024 Eurovision Şarkı Yarışması kapsamında ilk yarı final, İsveç'in Malmö kentindeki Arena'da düzenlendi.

İsveç adına 2011'de katıldığı yarışmada "Popular" adlı şarkısıyla üçüncü olarak başarı kazanan Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Saade, yarı final öncesi düzenlenen açılışta, şarkısını sahnede bileğine taktığı Filistin kefiyesiyle (geleneksel örtü) sahneye çıktı.

AVRUPA YAYIN BİRLİĞİ KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Avrupa Yayın Birliği'nden (EBU) bir sözcü konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yarışmanın canlı televizyon şovu olduğuna dikkat çekerek, "Tüm sanatçılar yarışma kurallarından haberdar edilmiştir ve Eric Saade'nin etkinliğin siyasi olmayan doğasından ödün vermeyi tercih etmesinden üzüntü duyuyoruz” dedi.

Öte yandan, İsveç Filistin Grubu daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımının Malmö kentinde 9 ve 11 Mayıs'ta protesto gerçekleştirileceği ifade edildi. Açıklamada, "Soykırım Ücretsiz Şarkı Yarışması" ismi ile yerel sanatçıların da protestoda sahne alacağına değinilmişti.