Tarayıcı ve teknoloji devi Google, İsrail hükümetiyle teknolojiki işbirliği nedeniyle bir süredir personelleri tarafından protesto ediliyordu. Google, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını devam ettirdiği dönemde protestolara karşılık olarak çalışanlarını kovdu. Şirketi protesto eden 20 personeli daha işten çıkardı. AP'nin hazırladığı rapora göre, bu sebeple Google'dan kovulan çalışan sayısı 50'nin üzerine çıktı.

Teknoloji sitesi Techtimes'ın aktardığı bilgilere göre, protestoların en büyük sebebi, Google, Amazon ve İsrail hükümeti arasında bulut bilişim ve yapay zeka hizmetleri sağlamak amacıyla 2021 yılında imzalanan 1,2 milyar dolarlık "Project Nimbus" sözleşmesi. 

Biden'ın "yabancı düşmanı" tanımlaması, Japon hükümetinde "hayal kırıklığı" oluşturdu Biden'ın "yabancı düşmanı" tanımlaması, Japon hükümetinde "hayal kırıklığı" oluşturdu

BİRÇOK GOOGLE ÇALIŞANI TUTUKLANDI 

Geçtiğimiz hafta teknoloji devinde çalışan bir grup, Google'ın New York ve California'daki ofislerinde oturma eylemi yaptı. Protestoya katılan çalışanlar polis müdahalesiyle karşılaştı ve çok sayıda kişi tutuklandı.

Protestoların arkasındaki grup olan No Tech For Apartheid (Irkçlık için teknoloji yok), geçtiğimiz hafta yaşanan tutuklamalar sonrasında 30 işçinin işine son verildiğini bildirdi. Ancak Salı gecesi gerçekleşen son işten çıkarmalarla bu sayı 50'ye çıktı.

No Tech For Apartheid'in sözcüsü Jane Chung, "20'den fazla" çalışanın daha kovulduğunu doğruladı. Chung, Google'ın eylemleri, muhalefeti bastırmayı ve çalışanlarını susturmayı, şirketin onlar üzerindeki gücünü göstermeyi amaç edindiğini söyledi.

GOOGLE AÇIKLAMA YAPTI 

Şirket, eylemlere ilişkin soruşturma yaptığını, protestolar sırasında bazı çalışanların rahatsız edici davranışlarda bulunduğunu ve bu nedenle işten çıkarıldıklarını açıkladı. Google, maske takarak ve personel yaka kartlarını taşımayarak kimliklerini gizlemeye çalışan personelleri tespit ettiğini belirtiyor.

Google, işine son verilen çalışanların tam sayısını ise açıklamadı.

Google, No Tech For Apartheid'in iddialarını yalanlayarak, her vakayı dikkatle değerlendirdiğini ve işine son verilenlerin şirket binaları içindeki yıkıcı faaliyetlere doğrudan dahil olduğunun tespit edildiğini söyledi.