Kurak bir yaz mevsimi geçiren Çanakkale'ye, mayıs ayında metrekareye 26,8, haziranda 39,9, eylülde 1,8 ve ekimde 8,6 kilogram yağış düştü.

YAZ KURAK GEÇTİ

Temmuz ve ağustos aylarında ise Çanakkale hiç yağış almadı. Yazın kurak geçmesi nedeniyle barajlarda su birikmeyince mevcut seviyelerde de ciddi oranda azalma yaşandı.

SU BULUNAN YERLERDE HAYVANLAR OTLAMAYA BAŞLADI
Kent merkezinde bulunan 54 milyon metreküp hacme sahip Atikhisar Barajı'nda su seviyesinin 15 milyon metrekübe kadar azalması nedeniyle civar köylerde bulunan vatandaşlar daha önce metrelerce derinlikte su bulunan noktalarda hayvan otlatmaya başladı. 

Doluluk oranları, Çanakkale Atikhisar Barajı'nda yüzde 28, Gökçeada Zeytinköy Barajı'nda yüzde 42, Bayramiç Barajı'nda yüzde 16, Biga Bakacak Barajı'nda yüzde 5, Gelibolu Tayfur Barajı'nda yüzde 36, Taşoluk Barajı'nda yüzde 28, Ayvacık Barajı'nda yüzde 32, Umurbey Barajı'nda yüzde 50, Lapseki Bayramdere Barajı'nda ise yüzde 72'ye düştü.

EKİM AYINDA 8,6 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Verilere göre, geçen yıl ekim ayında metrekareye 110, kasımda 48, aralıkta ise 1,6 kilogram yağış düşmüştü. Bu yıl ekim ayında Çanakkale'de metrekareye düşen yağış miktarı 8,6 kilogram olarak gerçekleşti.

Çanakkale Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü tahminlerine göre, kent bu akşamdan itibaren yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağışların aralıklarla sürmesi bekleniyor.