Uzun zamandır üzerinde çalışılan yeni müfredatta beklenen gün geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, milyonlarca öğrenciyi ve eğitimciyi ilgilendiren müfredat bugün kamuoyuna duyurulacak. Bakan Tekin, çalışmanın bugün kamuoyuyla paylaşacağına değindi. Tekin, resmi sayfadan görüş ve önerilerin yapılabileceğini özellikle belirtti.

SGK Başkanı Raci Kaya hakkındaki iddialara yalanlama SGK Başkanı Raci Kaya hakkındaki iddialara yalanlama

Müfredatın çok ağır olduğu ve derslerde sadeleştirmeye gidilmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat çalışmalarının ana odağına ilişkin soru üzerine, müfredatların belli takvimler içerisinde revize edilmesinin gerekliliğine işaret etti.

Eğitim ve Öğretim Nedir? Aralarındaki Farklar Nelerdir? | Bilgikilavuzu.com

MÜFREDATIMIZ DOLAYISIYLA BU İKİ EKSENE OTURUYOR

Bakan Tekin, müfredat çalışmalarının ana eksenine ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarımızın ileriye daha güvenle bakabilecekleri, kendilerini daha iyi geliştirebilecekleri ve elde ettikleri bilgileri, hayallerini geliştirecek, hayata geçirebilecekleri bir ortam oluşturabilmek. Buradan hareketle birinci felsefemiz, eğitim sistemimizin felsefesini bilgiye erişmekten ziyade, beceri kazandırarak eriştikleri bilgiyi analiz edebilecek ve bu hayallerinin gelişmesine katkıda bulunacak hale getirmek. Dolayısıyla müfredat çalışmalarının ana ekseni bu. Yani özüne, değerlerine bağlı ama dünyadaki örnekleriyle rekabet edebilen çocuklarımızın kendi hayallerini geliştirebileceklerini istiyoruz. Önümüzdeki yüzyılı, 'Türkiye Yüzyılı' haline dönüştürmek için çocuklardan hayal kurabilmelerini arzu ediyoruz. Müfredatımız dolayısıyla bu iki eksene oturuyor."

"10 YILLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ"

Müfredat hazırlık aşamalarının sorulması üzerine Bakan Tekin, bu konudaki çalışmaların başlangıç noktasının uzun yıllar öncesine dayandığını, 2017 müfredat değişikliğinin de bunun bir ilk adımı olduğunu anlattı.

"Dolayısıyla 2013'ten itibaren başlayıp, bugün geldiğimiz noktada ulaştığımız metinlere bizi ulaştıran çok kapsamlı bir çalışma takvimi var." diyen Tekin, bu süreçte çok uzun görüş alışverişlerinin ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizlerin yapıldığını, toplantılar düzenlendiğini aktardı.

Eğitim Ödemeleri | Ödemeler | Bireysel | Ziraat Bankası

BİR HAFTALIK ASKI SÜRESİ PLANLANDI

Bakan Tekin, müfredatın ne kadar süreyle askıda kalacağına ilişkin soru üzerine, "Planımız bir hafta. Öneri ve görüşler, eğer yoğun bir şekilde gelmeye devam ederse süreyi uzatabiliriz. Ama uzun zamandır tartışıldığı için herkesin bence bu konuda birikimi ve hazırlığı olduğunu varsayıyorum. Bu süre içerisinde bizlerle paylaşırlarsa mutlu oluruz. Eğer yoğun bir şekilde görüş alışverişi devam ederse süreyi de uzatabilecek durumdayız. Planımız şu anda bir haftalık bir askı süresi. Bir haftanın sonunda da modeli Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımız son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edip uygulanmak üzere onaylamış olacağız." diye konuştu.