Almanya’da bulunan Can Dündar ve gazeteci Hayko Bağdat, Correctiv araştırma merkezi genel yayın yönetmeni Markus Grill işbirliğiyle birlikte Berlin merkezli ‘Özgürüz’ adlı haber portalını yayın hayatına geçirdi. Dündar böylece amacının Türkiye'deki insanları bilgilendirmek olduğunu ifade etti. 

FETÖ’cülerin durdurduğu MİT TIR’ların durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara gazetede yer vermesi üzerine açılan davada yargılanan ve hakkında "Terör örgütü  üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına faaliyette bulunmak" suçundan yakalama emri bulunan Dündar, yeni haber portalı ile ilgili olarak, “Şimdi yeni ve özgür bir portal oluşturmak istiyoruz. Umarım bu platform bize engellenmeden işimizi yapma imkânı sunar" şeklinde konuştu.

Dündar, haber portalı ile "Türkiye'deki insanları bilgilendirmek, Almanya'daki insanlara ise yaşananları anlatmak" istediklerini belirtti.

Diken, bu haberi “Sürgünde bir haber portalı: Can Dündar’ın ‘Özgürüz’ü yayın hayatına başladı” başlığıyla, Birgün, “Can Dündar'ın 'Özgürüz' haber portalı yayında” başlığıyla, Evrensel, “‘Özgürüz’ yayın hayatına başladı” başlığıyla ve T24 ise “Can Dündar'ın sitesi Almanya'dan yayına başladı: Özgürüz!” başlığıyla duyurdu.