2024 Kurban Kesim bedeli belli oldu! 2024 Kurban Kesim bedeli belli oldu!

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili davada karar belli oldu. Sanık Albashir'e 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Ahlam Albashır'ın arasında tutuklu sanıklardan bir kısmı duruşma salonuna gelerek, bir kısmı da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada sanık avukatları da hazır bulundu.

"KENDİMİ SAVUNMAYACAĞIM"

Duruşmada son sözü sorulan sanık Ahlam Albashır, "Kendimi savunmayacağım, bana vereceğiniz herhangi bir hükmü kabul ediyorum. Olan patlama ve vefat edenlerden dolayı verilecek cezayı kabul ediyorum. Ammar Jarkes'in hiçbir şeyden haberi yoktur, ailemin vefat ettiğini biliyordu. Ahmad Haj Hasan'ın da üç gün evinde kaldım, çalıştığım atölyede tanıştık. Kadın olduğum için ve kimsem olmadığını bildiği için bana yardım etti. Ferhat ve Fatma'yı da sadece evde gördüm. Bu insanların hiçbirinin alakası yok. Sayın Başkanla başbaşa konuşmak istiyorum" dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.