Uzun zamandır kadınların abdest alma mevzuu tartışılıyordu. Günümüzde yine geldi ve devamlı da gündem kalacak. İnşaallah artık bu sefer, en kısa zamanda çözüme kavuşur da kamuoyu rahat eder. Beklentimiz  ve temennimiz bu yönde.
ürkiye Cami ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak,bir çok camide kadınlar için şadırvan yada abdest alma yerinin olmadığını, kadınların rahat şekilde abdest alabilecekleri yerlerin yapılmasını istedi.
Kıyak, günümüzde önemli olan bu meseleye değinerek, kadınların abdestlerini alabilmek için cami civarında ki lavabolarda almak mecburiyetinde kaldıklarını ve birde abdestlerini paralı almak zorunda kaldıklarını belirtiyor.
Erkekler şadırvanda abdest alarak namazlarını kılabiliyorlar. Kadınlar için iş daha da zorlaşıyor. Şadırvanlarda orta yerde abdest alma imkanları yok. Onlar için bu görev daha da zorlaşıyor. Birçok camide kadınlar için camide abdest alma yeri olmayışı önemli bir problem.
Kadınların sabrını da taktir etmek gerekiyor. Çünkü uzun yıllardır bu olay çözülmedi ve onlar bu işe sabrediyor.
Kıyak, bu meseleyi çalışan kadınlar, öğrenciler, alışverişe çıkan kadınlar, turistik gezi için gelen kadınlar, Müslüman turistler de yaşadığı belirterek, cami tuvaletlerinde kadınlar için ücretsiz abdest alma yapılması gerektiğini dile getirdi. 
Tabi bu arada camilerdeki tuvaletlerde lavabolar hijyenik olmadığı için abdest almaya elverişli değil. Burada en önemli konu ise ücret meselesi.
Yetkililere sesleniyoruz: lütfen bu önemli konuyu, artık çözelim. Yıllardır bugüne kadar iyi, kötü idare edildi. Ama bundan sonra bu şekilde gitmemeli. Bu hayati mesele en azından bunda sonra çözülmeli. 
Bizler temizliğine dikkat eden bir milletiz. Namazlar için temizlik önemli. Millet olarak önemli. Bu konunun acilen çözüleceğine bizim inancımız tam. Bekliyoruz