Sultan 2. Abdülhamid Han’ın en önemli eğitim hamlelerinden biri olan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane günümüzde yapılan çalışmalarla aslına dönüyor. Çok şükür bu günleri de gördük.
Sultan 2. Abdülhamid’in 1903 yılında Üsküdar’da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane olarak açtığı bu tarihi yer, Bugün Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü olarak kullanılıyor. Bu çalışma ile yaklaşık bir asır sonra aslına rücu etmiş oluyor. Mutluyuz, gururluyuz. Çalışmalar hızlı bir şekilde restarasyon çalışmaları devam ediyor. Binada Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulacak. Bu arada rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl, önümüzdeki yıldan itibaren mğrenci alınacağı müjdesini verdi.
Prof. Erdöl, binanın Osmanlı’nın son şaheserlerinden biri olduğunu, Kültür Bakanlığı ile imzalanan protokol neticesinde burada sağlık eğitimi vereceklerini açıkladı.
Bütün bu çalışmaların sonucunda Sultan 2. Abdülhamid’in tıp okulu hizmete girince, bir asırlık ayrılıktan sonra tekrar faaliyete geçen tıp okulu ile hem 2. Abdülhamid Han’ın gerçek hizmeti ortaya çıkacak. Onu kovalamaya çalışanlara da bir nebze olsun düşünme imkanı sağlayacak. Gerçek kıymeti ortaya çıkacak. Bir de gerçekten çok önemli bir konu ortaya çıkacak. Yani vefa örneği ispatlanmış olacak.
Sultan 2. Abdülhamid Han’ın bugüne kadar bilmediğimiz bir hizmetini gün yüzüne çıkaranlara teşekkürü borç biliriz.
Bizi yıllarca gerçek tarih yerine komplekslerin esiri olmuş kişilerin yönlendirdiği yanlış tarih bilgilerinden oluşan bilgilerle yetiştirdiler. Çok şükür ki; gerçek tarih bilgilerini okumalı kendi dünyalarında kıyaslamalı ve sonuçta ta rafsız olarak olayları incelemeli ve neticeyi ortaya koymalılar. Bizler vaktiyle bunu yapamadık. Peki neden? Çünkü o zaman başka alternatif bilgi yoktu. Bugün çok şükür ki her şey ortada ve her türlü bilgiye ulaşmak gayet kolay. Ama artık o günler geride kaldı. Şimdi tarafsız bir şekil de araştırmalar yapılabiliyor.
Sonuçta, biz mutluyuz. Sabrettik ve mücadelemizde gönül kırmamaya çalışarak bu günlere geldik. Sevgiyi sevdirmeye devam.
Üzmeden, kırmadan.