Teknoloji devi Meta, sosyal medya platformlarındaki yapay zeka destekli fotoğraf üretme özelliğini internet sitesi üzerinden erişime açtı. "Imagine with Meta" adını taşıyan bu yeni özellik, şirketin sunduğu yenilikler arasında dikkat çekiyor. Peki, bu yeni adım dijital dünyada nasıl bir etki yaratacak?

Meta'nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, "Imagine with Meta" özelliği, sosyal medya platformlarının mesaj bölümlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış yapay zeka destekli fotoğraf üretme yeteneğini, şimdi de internet sitesi üzerinden herkesin erişimine açıyor. "Imagine with Meta"ya "imagine.meta.com" adresinden ulaşılabilecek ve kullanıcılar, yapay zeka tarafından üretilen fotoğrafları kolayca oluşturabilecekler.

Açıklamada, bu yeni özellikle ilgili olarak güvenlik adımları atıldığı ve üretilen fotoğraflara bir tür "görünmez damga" eklendiği belirtiliyor. Bu damga, fotoğrafın takip edilebilirliğini sağlayacak ve uyumlu modellerle tespit edilebilecek. Ayrıca, damganın dirençli olduğu ve fotoğrafın kırpılması, renginin değiştirilmesi gibi işlemlere karşı güçlü olduğu vurgulanıyor.

Bu gelişme, Meta'nın sadece sosyal medya platformlarına değil, aynı zamanda internetin geneline yayılan bir hizmet sunma stratejisini yansıtıyor. Yapay zeka ile fotoğraf üretme özelliğinin internet sitesine taşınması, kullanıcıların daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayabilir