Levent Gültekin / Diriliş Postası 

Uzun bir süredir form olarak büyük düşüş yaşayan, hatta bu sezon neredeyse dibe vuran Semih Kaya, Osmanlıspor ile anlaşmak üzere…
2011-2012 sezonunda Fatih Terim’in Ujfalusi ile yan yana oynattığı Semih Kaya, deneyimli teknik adamın takımdan ayrılmasından sonra kariyerinde büyük bir düşüş yaşamış, bu düşüş geçtiğimiz hafta Başakşehir maçında resmen doruğa ulaşmıştı. Galatasaray camiasının büyük tepkisini alan ve gelecek sezon takımda düşünülmeyen milli futbolcu gözden çıkarılırken, yönetimin Serdar Aziz ve Ahmet Çalık’ın yanına üst düzey bir stoper alıp defans hattını sağlama almak istediği öğrenildi.

Başta Vitor Hugo ile temasa geçen Galatasaray, Brezilyalı oyuncu için FIFA Menajeri Ahmet Bulut’a yetki verirken, Palmieras kulübünün indirime gitmesi halinde bu transferin hız bir şekilde bitirileceği ifade edildi. Sözleşmesi sona eren ve önümüzdeki sezon Fransa veya Premier Lig’e gitmeyi düşünen Aurelien Chedjou’nun da takımdan ayrılma ihtimalini göz önünde bulunduran Galatasaray yönetimi Semih Kaya’yı Osmanlıspor’a göndermeyi planlarken, deneyimli stoperin eski hocası Hamza Hamzaoğlu ile birlikte çalışmak istediği gelen haberler arasında. Numan Çürüksu’nun yaşının bir hayli ilerlemiş olması başkent ekibini bu transferde istekli kılarken, Semih Kaya’nın Osmanlıspor’da yeniden çıkış yakalaması ve Fatih Terim’in gözüne girerek milli formayı giymek istediği anlaşıldı.