Henüz 7 aylıkken 1 kilogram ağırlığında dünyaya gelen Ebrar Mıngır’ın ailesi, çocuklarının hastalığını öğrendikleri günden beri çeşitli tedavi yöntemlerine başvurdu. Ebrar, Eskişehir'de bir özel fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde haftada 2 gün hidroterapi tedavisi görmeye başladı. 
Anne Semra Mıngır,  "Bebeğim çok küçük ve zayıf olarak dünyaya geldi. Daha sonra kontrollerde hastalığının teşhisi konuldu. Bu hastalık doğduktan sonra da oluşabiliyormuş. Biz umudumuzu yitirmeden Ebrar’ın yürüyebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz." dedi. 
Ebrar Mıngır'ın suyu bebekliğinden beri çok sevdiğini ifade eden anne Mıngır, hidroterapi yönteminden umutlu olduklarını belirtti.
Mıngır, Ebrar’ın yürüyeceği günü sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:
"Çocuğum yürümenin dışında konuşmakta da güçlük çekiyor. Sadece anne, baba gibi basit kelimeleri söyleyebiliyor. Bir yere tutunmadan ayağa kalkıp, adım atamıyor. Şimdi onu suyun içinde neşeli ve hırslı görünce çok mutlu oldum. İnşallah önce yürür, sonra iyi bir yüzücü olur. Yürümesini ve iyi bir yüzücü olmasını istiyorum."