Batman ‘ın Hasankeyf ilçesinde yapımı süren Türkiye ‘nin 4. Büyük asma köprüsünde sona gelindi. Duble yoldan oluşan ve üzerinde yaya geçidi de olan köprünün ayakları 42 metre derinliğe kazılan fore kazıklar üzerinde yükseliyor. 3 yıldır aralıksız süren çalışmaların ardından 8 ayağı tamamlanan köprüde artık sona gelindi.

Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Bay güven, bakın neler söylüyor. Konunun önemini nasıl izah diyor. ‘’ Batman-Mardin-Habur sınır kapısını birbirine bağlayacak Hasankeyf Köprüsü’nün de İstanbul Boğaz Köprüsü , Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi çelik  halatlarla havada duracak. Tamamlanması halinde Türkiye ‘nin 4. Büyük asma köprüsü olacak.’’ Şeklinde konuşarak, Hasankeyf Köprüsü’nün önemine değindi. Konunun önemini bir de Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı ahmet Akdeniz’den dinleyelim. ‘’ Hasankeyf için bu kadar büyük bir yatırımı yaptığı için devletimize, hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bu köprü, Ortadoğu’yu Türkiye’ye bağlayacak, Mezopotamya’nın göz bebeği olacak Hasankeyf. Bu köprü bir geçiş noktasıdır. Batman ‘dan gelen bir kişi, Habur Sınır Kapısına da gidebilecek, Suriye’ye de gidebilecek, Mardin ‘e de gidebilecek.’’
Sanırım bu açıklama bu köprünün yeterince önemini anlatıyor. Bu güzel hareketi düşünenlere bunu gerçekleştirmek için gece gündüz demeden çalışanlara ve devletimize teşekkürü borç biliriz. Bu ülkeye çivi çakmak için gayret gösterenlere minnettarız. Hasret kalmıştık böyle değerli eserlere. Bunları da gördük ne mutlu bize. 
BEYİN CERRAHİSİNDE DÜNYAYLA YARIŞIYORUZ.
Son yıllarda tıbbın bütün dallarında çok büyük gelişmeler kat ettik. En son beyin cerrahisinde de bırakın Avrupa ‘yı dünya ile yarışır hale geldik.
Kocaeli Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Soner Şahin, ‘’ Gelişen mikro cerrahi teknolojisi ve tedavi yöntemleriyle ülkemizde beyin tümörü hastalıklarının tedavisi başarıyla sağlanıyor. Türkiye , beyin ve sinir cerrahisinde Avrupa’nın çok üzerinde ‘’ şeklinde konuşarak önemli bir gerçeği açıkladı.
Doç. Dr. Şahin ‘in bilimsel açıklaması ise şöyle ; ‘’ Bilimsel olarak tespit edilen birçok kromozom analizlerinde bazı tümörlerin ailesel ( kalıtımsal) geçiş gösteriyor, bu beyin damar hastalıkları için de geçerli. Şahin , Türkiye ‘de gelişmiş cerrahi yöntemlerle tümörlü hastalıklarının tedavi edilmesi, yurt dışından çok sayıda hastanın ülkeye gelmesini sağladığını belirtti.
Şahin ‘in açıklamasındaki en önemli bölüm ise ; ‘’ Türkiye, beyin ve sinir hastalıklarının tedavisinde ABD ve Avrupa’daki birçok özel kliniklerle yarışacak boyutta. Özellikle genç  jenerasyon doktorlarımız tarafından çok ciddi atılımlar yapıldı. Çok ciddi projeler yürütülüyor.’’diyor, Doç. Dr. Şahin. Bu gelişme olumlu ve güzel bir gelişme. Sıkı durun Yeni Türkiye geliyor.