Belçika’nın Mons şehrinde 2012’de açılan ve dikkat buyurun ilk imam hatip lisesi bu sene ilk mezunlarını verdi. Yaklaşık dört yıldır faliyette olan İbn-i Sina Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 72 öğrenci mezun oldu. Okulun ilk mezunları için, okulun bahçesinde yapılan törene, öğrencilerin aileleri ve Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği’nden yetkililer katıldı.İstiklal Marşı ve Belçika ulusal marşının okunmasıyla tören başlamış oldu. Daha sonra öğrenciler Kur’an-ı Kerim okudu. Kainatın efendisi Hz Muhammed(sav)’in Veda Hutbesi hem Arapça hem de Türkçe okundu. Tören çok duygusal geçti. Tören sonunda dereceye giren öğrenciler okul kütüğüne kendi isimlerinin yazılı olduğu nişaneleri çaktı. Düşünebiliyor musunuz? Bir yabancı ülkede böylesine duygu dolu anların yaşanması bizi de mutlu etti. Belçika İbn-i Sina Anadolu İmam Hatip Lisesi kurucu müdürü Dr Abdülhalim İnam’ın açıklamaları bizi daha da mutlu etti. Bakın İnam neler diyor? “Bugün tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Çünkü bugün Avrupa’daki ilk İmam Hatip Lisesinin ilk mezunlarını vermesini kutluyoruz. Evet gerçektende ilkleri hemde böyle önemli bir konuda ilkleri yaşamak tabiî ki güzel. Yalnız müdür İnamam’ın çok önemli bir isteği var. Diyor ki İnam, mezunların uluslar arası ilahiyat fakültesine girmekte zorluk çektiklerini önemle arz ediyor. Devlet büyüklerinin bu duruma el atması ve biran önce halletmesini özellikle istiyor.
8 şubede 184 öğrenciye eğitim veren İbn-i Sina Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden birincilikle mezun olan Rüveyda Keleş “Güzel bir his. Diğer kardeşlerimde benim gibi birincidir. Not olarak belki birinciyiz ama mezun olarak hepimiz aynı sayılırız. Ne kadar zor olsada ne kadar çalışsak da en sonunda başardık. Rabbimiz de karşılığını verdi” diyerek görüşlerini belirtti.
Evet sonuçta Avrupa’da ilk imam hatipin mezunlarını vermesi bizler için gurur vesilesi oldu. Bu mutluluğu anlamak için ülkemizde vaktiyle yaşadığımız sıkıntıları yaşamak lazım. Fazla detaya girmeden, geçmiş acıları deşmeden mutluluğumuza sıkıntı vermeden doya doya kutlayalım. Bu imam hatip olayı çok mühim. Bilen bilir. Çok şükür böyle mutlu günleri de gördük.

Serum Bitti telaşına son
TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katılan Çankırı Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Merve Kotarla ‘Serummatik’ adlı projesiyle büyük ilgi çekti. Serummatiğin özelliği, serum bittiğinde odasındaki zilin çalmasını sağlayarak hemşireyi uyaracak. Merve Kotarla sistemin çalışma şeklini şu şekilde açıklıyor. “Serumu taktığımızda düzeneğe ağırlık bindiği için uç uca değirilen iki vida birbirinden ayrılıyor. Serum azaldıkça vidalar bir birine yaklaşıyor. Serum bittiğinde vidalar birbirine temas ederek hemşire odasında bulunan bir zil veya uyarı butonunun çalmasını sağlıyor. Didtem telefonlara mesaj gönderecek şekilde de düzenlenebilir. Merve kızımızı tebrik ediyoruz. Yeni çalışmalarının da devamını diliyoruz.

Almanya'nın bu tavrını unutmayacağız
Günlerdir merakla beklenen gün geldi ve Almanya Parlamentosu, Türk-Alman ilişkilerine darbe vuracak bir karara imza attı. Neydi bu karar? 1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen tasarı kabul edildi.
Tabi Türkiye sert tepki gösterdi. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nu geri çağırdı. Bu arada gurbetçiler kararı protesto etti. Hristiyan Demokratik Birlik Partisi’nin milletvekili Bettina Kudla tasarıya “Hayır” diyen tek vekil oldu. İki ülke arasındaki ilişkilerin bozulacağını belirten Kudla, “Başka ülkelerde meydana gelen tarihi olayları değerlendirmek Federal Meclisi’nin görevi değil” diyerek tek başına bu karara karşı çıktı. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri göreceğiz. Almanya bile bile yanlış yaptı. İlişkiler ciddi manada etkilenecek ve Türkiye bunu elbette ki unutmayacak