Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Kartal, her geçen gün taraftarını daha fazla üzdü. Lige ve Avrupa'ya erken havlu atan siyah-beyazlılar, adeta taraftarlarının hafız kaybı yaşamak isteyecekleri bir sezon geçiriyor. Peş peşe alınan puan kayıpları, farklı mağlubiyetlerin yanı sıra kötü anlamda ilkleri yaşıyor.

Alınan son derbi mağlubiyeti ile birlikte Beşiktaş, 9 sezon sonra ilk kez Fenerbahçe ve Galatasaray'a iki maçta da mağlup oldu. Stadyumu yenilendiğinden bu yana ligde oynadığı iç saha derbilerinde kaybetmeyen Kartal, 8 yıl sonra ilk mağlubiyetini sarı-lacivertlilere karşı 3-1'lik skorla aldı. Galatasaray'a da yeni stadyumunda ilk kez bu sezon yenilen Beşiktaş, Kadıköy'deki 4 sezonluk yenilmezlik serisini de sonlandırdı.

Olmazsa olmaz

Arda attı, Real Madrid farklı kazandı Arda attı, Real Madrid farklı kazandı

Fenerbahçe yenilgisiyle birlikte üçüncülük ihtimalini mucizelere bırakan siyah-beyazlılar, Başakşehir'in Hatayspor'u yenmesiyle birlikte 5. sıraya kadar geriledi. Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılması için Türkiye Kupasını kazanmak zorunda olan Kartal, kupadan elenip ligi 5. bitirmesi halinde önümüzdeki yıl Avrupa'ya gidemeyecek.