Süper Lig'in ilk yarısını 29 puanla 5. sırada tamamlayan Beşiktaş'ta, sezonun geride kalan bölümünde yaşanan sakatlıklar ve kadro dışı kararlar istikrarın önündeki en büyük engel oldu.

Teknik direktör Şenol Güneş'in yönetimindeki Beşiktaş, ilk 17 haftada tam 26 futbolcuyla sahaya çıktı. Ancak sakatlıkların yanı sıra Vincent Aboubakar, Eric Bailly, Jean Onana, Rachid Ghezzal ve Valentin Rosier gibi önemli isimlerin kadro dışı bırakılması, siyah-beyazlı ekibin ideal 11'ini oluşturmasını zorlaştırdı.

İlk yarıdaki en istikrarlı performansı gösteren oyuncu ise 15 maçın 14'ünde ilk 11'de sahaya çıkan Amir Hadziahmetovic oldu. Bosna Hersekli futbolcuyu takip eden diğer isimler ise sırasıyla Salih Uçan, Omar Colley, Onur Bulut ve Mert Günok oldu.

Beşiktaş'ın ikinci yarıda istikrarı yakalayarak şampiyonluk yarışına dönmesi için, sakatlıkların önlenmesi ve kadro dışı kararların etkili yönetilmesi büyük önem taşıyor. Takımın önümüzdeki dönemdeki performansı, bu faktörlere bağlı olarak şekillenecek gibi görünüyor.