İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, partisinden istifa etti İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, partisinden istifa etti

Gökhan Erek / Muhabir

Genel ve Yerel Seçimlerde ortak hareket edip Cumhur İttifakı olarak hareket eden siyasi partilerin 2028 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerde de aynı şekilde girip girmeyeceği merak edilirken; TV100 Yazarı Hacı Yakışıklı, bugün kaleme aldığı yazısında Cumhur İttifakı’nın geleceği ile ilgili kulisleri paylaştı.

ANKARA KULİSLERİ NE DİYOR?

Hacı Yakışıklı, 2028 seçimlerinde AK Parti, MHP ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın tekrardan devam edeceğini belirterek, “Ankara kulislerinde “Ayrılacaklar, ayrı oluşum olacak, yeni gruplar olacak” gibi söylemler şu anda hiç yok.” dedi. 

AK PARTİ VE MHP’Lİ YETKİLİLEREN AÇIKLAMA

Yakışıklı, görüştüğü AK Partili ve MHP’li hiçbir yetkilinin, “Ayrı girilirse iyi olur” demediğini de sözlerine ekledi.  

“MESELE İTTİFAK DEĞİL TERÖRÜN SİYASİ AYAĞIYLA MÜCADELE”

Meselenin “ittifak” değil, özellikle terörün siyasi ayağıyla mücadelenin nasıl olacağı ile ilgili olduğunu belirten Yakışıklı, “HDP’ye kapatma davası açıldı, sonu gelmedi. TBMM’de 2023 seçimlerinden önce binlerce dokunulmazlık fezlekesi hazırlandı, şimdi hepsi ortadan kalktı yahut öylece bekliyor.” ifadelerini kullandı.  

NET KARAR VERİLMELİ

Bir yandan HDP/DEM’e, “Siz terör örgütü PKK’nın uzantısınız” denildiğini hatırlatan Yakışıklı, şunları kaydetti, “Ama bir yandan da fiili hareket olmuyor. Üstelik bu partiler “hazine yardımı” almaya devam ediyor. Bu noktada net bir karar verilmesi 2028’e gidilen yolda çok önemlidir.”

“KÖKTEN TEMİZLİK OLMAZSA…”

Meselenin “Cumhur İttifakı’nın geleceği” değil Türkiye’nin geleceği  olduğunu vurgulayan Yakışıklı, sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “Vatandaş bu mevzu için de; “Yaparsa yine Recep Tayyip Erdoğan yapar” diyor. FETÖ’den PKK’ya ve onların uzantılarına dek “kökten temizlik” olmazsa maalesef ülkemiz sıkıntı sarmalından kurtulamaz.”