Gökhan Erek / Muhabir

AK Parti’deki çoğu belediyenin, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmesinin ardından; eleştiriler, başarısızlıkların nedenleri üzerine değerlendirmeler yapılıyor.

Fatih Erbakan: Bahçeli babamız yaşında polemiğe girmeyi uygun görmüyoruz Fatih Erbakan: Bahçeli babamız yaşında polemiğe girmeyi uygun görmüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandık sonuçlarından ders alacaklarını ve yapılması gerekenlerle ilgili açıklamalar yaparken; seçmenin çoğunluğu başarısızlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a değil; parti teşkilatlarına ve adaylara bağlıyor. 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan da bugün kaleme yazısında seçmenin, AK Parti’deki başarısız tabloya rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutmadığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU LİME LİME DOĞRANDI ANCAK ERDOĞAN’A BİR ŞEY DENİLMİYOR”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu,  başarısız olunca Cumhuriyet Halk Partililerin Kemal Kılıçdaroğlu’nu lime lime doğradıklarını hatırlatarak, “Yerel seçimde Erdoğan başarısız olunca AK Partililer, Erdoğan’a bir şey demiyorlar.” ifadelerini kullandı.

SEÇMEN NEDEN BAŞARISIZLIKTAN SORUMLU TUTMUYOR?

Ahmet Hakan, seçmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı başarısızlıktan sorumlu tutmama gerekçelerini ise şu şekilde sıraladı, “BİR: Çünkü Erdoğan girdiği her seçimi kazanan, Kılıçdaroğlu ise girdiği her seçimi kaybeden bir liderdi. İkisi arasında böyle devasa bir fark vardı. İKİ: Çünkü Erdoğan, 10 ay önce yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmıştı. Üstelik her şey ama her şey yüzde yüz aleyhindeyken."