Süper Lig'in 34. hafta mücadelesinde Yukatel Adana Demirspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Mücadele, 3-0'lık Galatasaray galibiyeti ile tamamlandı. 

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 53. dakikada Hakim Ziyech, 64. dakikada Kerem Demirbay ve 90+1. dakikada Mauro Icardi kaydetti. 

Hakim Ziyech yine ceza sahası dışından 

Manchester United'a Crsytal Palace'tan ağır darbe Manchester United'a Crsytal Palace'tan ağır darbe

Galatasaray'da gol perdesini açan Hakim Ziyech, golünü ceza sahası dışından yaptığı vuruşla buldu ve bu sezon sarı kırmızılı formayla attığı 4 golü de ceza sahası dışından bulmuş oldu. 

Yukatel Adana Demirspor'da şok sakatlık
Ev sahibi Yukatel Adana Demirspor'da mücadeleye ilk 11'de başlayan Semih Güler, maçın 11. dakikasında sakatlandı ve maça devam edemedi. Sedyeyle sahayı terk eden oyuncunun yerine Jovan Manev oyuna dahil oldu. 

Icardi saymaya devam ediyor
Yukatel Adana Demirspor karşısında sahneye çıkarak golünü bulan Mauro Icardi, bu sezonki 21. golünü attı ve 20 gollü Edin Dzeko'yu geçerek gol krallığı yarışının zirvesine yükseldi.

Galatasaray'dan görkemli istatistik

Ligde liderliğini sürdüren Galatasaray, Yukatel Adana Demirspor karşısında aldığı galibiyet ile birlikte ligde çıktığı son 15 maçta 15 galibiyet almış oldu. Sarı kırmızılılar, lig tarihinde bunu başaran tek kulüp olarak tarihe geçti.

Galatasaray, son puan kaybını 16. haftada EMS Yapı Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak yaşamıştı.

Galatasaray'dan puan rekoru

Bu sezon Trendyol Süper Lig'de 93 puana ulaşan Galatasaray, 3 puanlı sisteme geçilen 1987/88 sezonundan bu yana bir sezondaki en yüksek sayısına ulaştı.

Bir rekor da Muslera'dan 

Trendyol Süper Lig'de bu sezon 17 maçta kalesini gole kapatan Fernando Muslera, kendi rekorunu egale etti ve bu alandaki en iyi istatistiğe ulaştı.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray puanını 93'e yükseltti ve Trendyol Süper Lig'deki liderliğini sürdürdü. Yukatel Adana Demirspor ise 41 puanda kaldı.