Gökhan Erek / Muhabir

İYİ Parti 31 Mart Yerel Seçimleri’nden aldığı yenilginin ardından istifaların adresi oldu. Partinin farklı kademelerinden gelen istifaların ardından Genel Başkan Meral Akşener de önce olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Ardından da genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Akşener’in kararının ardından Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz adaylıklarını açıkladı.  

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Peki adaylardan Koray Aydın kimdir, nereli, ne iş yapıyor, hangi görevlerde bulundu. İşte Koray Aydın hakkında merak edilenler…

KORAY AYDIN KİMDİR?

1955 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Koray Aydın, ilk ve orta öğrenimini babasının mesleğinin kaynaklı Türkiye’nin farklı illerinde tamamladı.

Koray Aydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine- Elektrik Fakültesi Makine Mühendisliği mezunudur. 

1999-2001 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yapan Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi Genel sekreterliği görevini de üstlenmiştir. Aydın, Haziran 2015 genel seçimlerinden sonra TBMM Başkanvekili olarak seçilmiştir. 

Siyasete genç yaşlardan itibaren giren Aydın, 1991-1995 yılları arasında Trabzon, 1999-2002 yılları arasında Ankara, 2007-2015 yılları arasında da yeniden Trabzon milletvekili seçilmiştir. 

Aydın, 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise vekil olamamıştır. 

MHP’nin 10. Büyük Olağan Kongresi’nde Devlet Bahçeli’ye karşı rakip olan Aydın, yenilmiştir. 

Aydın, siyasi hayatına MHP’nin ardından  25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti’de devam etti ve partinin kurucular kurulanda yer aldı.