Eski bir morg çalışanı olan 37 yaşındaki Candace Chapman Scott isimli kadın, cenazelerin eyalet sınırlarının ötesindeki alıcılara taşınmasını ayarlıyordu. Genç kadın, bir süredir yargılandığı davada, çalıştığı morgdaki cesetlerin parçalarını çaldığını ve satmaya çalıştığını itiraf etti.

Z kuşağı, Y kuşağına kıyasla mali açıdan daha fazla zorluk yaşıyor Z kuşağı, Y kuşağına kıyasla mali açıdan daha fazla zorluk yaşıyor

Little Rock yerel mahkemesinde görülen davada Scott, posta dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmak, elektronik dolandırıcılık yapmak için komplo kurmak, çalıntı malların eyaletler arası taşınmasını gerçekleştirmek de dahil olmak üzere 12 suçlamayı reddediyordu. Ancak Arkansas'ın doğu bölgesi avukatı, Candace Chapman Scott'ın çalıntı vücut parçalarını eyalet sınırlarının ötesine taşımak ve posta dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmak suçunu kabul ettiğini duyurdu.

MORG’DA ÇALIŞAN KADIN CESET PARÇALARINI SATTI

Bu korkunç davayı yöneten savcılara göre Scott, Ekim 2021'den 15 Temmuz 2022'ye kadar bir morg servisinde çalıştı. Yerel haber kaynakları, Scott'ın Arkansas Merkezi Morg Hizmeti’nde çalıştığını ve görevinin kalıntıları taşımak, yakmak ve mumyalamak olduğunu bildiriyor.

ABD savcılığı, Scott'ın morgda kaldığı süre boyunca insan vücudunun parçalarını ve cenin kalıntılarını çaldığını, bunları sattığını ve eyalet dışına alıcıya nakledilmesini ayarladığını söyledi.

Associated Press tarafından incelenen iddianameye göre Scott bu suçları, ‘tuhaf’ şeylerin paylaşıldığı bir Facebook grubu aracılığıyla tanıştığı Pensilvanya'dan 41 yaşındaki Jeremy Pauley ile gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz Eylül ayında, ABD'nin Pensilvanya merkez federal bölgesi savcılığı, Pauley'in komplo kurma ve çalıntı malları eyaletler arası taşıma suçunu kabul ettiğini duyurdu. Savcılar, Pauley'in Harvard tıp fakültesinden ve Arkansas'taki bir morgdan çalınan insan kalıntılarını alıp satan kişilerden oluşan ülke çapındaki bir ağdaki rolünü kabul ettiğini ekledi.

Basın açıklamasında, Pensilvanya'nın orta bölgesi ABD savcılığı da davadaki figür olarak Scott'ın adını verdi. Scott geçen Nisan ayında suçlandı ve altı farklı elektronik dolandırıcılık, dört adet posta dolandırıcılığı ve iki çalıntı malın eyaletler arası nakliyesi suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. ABD'nin doğu Arkansas savcısının perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, suçunu itiraf etmesi karşılığında suçlamaların geri kalanı reddedildi.

Açıklamada, çalıntı malların eyalet sınırlarının ötesine taşınmasının en fazla 10 yıl hapis, en az üç yıl denetimli serbestlik ve en fazla 250 bin dolar para cezasıyla cezalandırılacağı belirtildi. Posta dolandırıcılığı suçlamasında ise maksimum ceza 20 yıldan fazla hapis, en az üç yıl denetimli serbestlik ve maksimum 250 bin dolar para cezası şeklinde. Bir yargıcın Scott'a ileriki bir tarihte ceza vermesi bekleniyor.