İSTANBUL (AA) - Yeşil enerji platformu ATP GreenX, yenilenebilir enerji ve karbon sertifikalarıyla, Pegasus’un karbon ayak izini azaltmasını destekleyecek.

ATP GreenX'ten yapılan açıklamaya göre, Pegasus, platform üzerinden gerçekleştireceği işlemler ile yeşil enerji kullanımını ve sera gazı dengeleme işlemlerini tercih ettiği sertifikasyon standartlarında belgeleyerek sürdürülebilir havacılık alanındaki hedeflerini somut verilerle destekleyecek.

OpenAI ses klonlayabilen yapay zeka aracı geliştirdi OpenAI ses klonlayabilen yapay zeka aracı geliştirdi

Platform'un dijital pazar yeri, gerçek zamanlı veri erişimi ve yüksek güvenlik standartları sunarak, tüm yenilenebilir enerji ve karbon sertifikalarının alınıp satılmasını sağlıyor.

Platformun sunduğu yenilikçi teknolojiler ile sertifikalar, sürdürülebilir gelecek için önemli rol oynuyor ve enerji sektöründe yeşil dönüşümü teşvik ediyor.

Blockchain teknolojisinin kullanımı, şeffaflık ve güvenilirliği sağlayarak, yeşil enerji sertifikalarının ticaretini kolaylaştırıyor. Platform, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin ve elde edilen karbon kredilerinin, gerçek zamanlı olarak takip edilmesini ve doğrulanmasını sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATP Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Cinali, platformu üzerinde sundukları yeşil enerji sertifikaları aracılığıyla, yenilenebilir enerjinin benimsenmesini teşvik etmek ve sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmanın çok değerli olduğunu belirterek, "Pegasus ile gerçekleşen işbirliğimiz, havacılık sektöründe sürdürülebilirliğin önemini bir kez daha gösteriyor. Birlikte, karbon ayak izini azaltma ve çevresel farkındalığı artırma yolunda adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Pegasus Hava Yolları CEO'su Güliz ÖZTÜRK ise işbirliğinin sürdürülebilirlik alanındaki taahhütlerini güçlendirdiğini kaydederek, "Hava yolu işletmeleri için küresel sera gazı emisyonlarını azaltmak ve azaltım sağlayan projeleri desteklemek hem yasal bir zorunluluk hem de kurumsal plan ve taahhütler kapsamında bir ihtiyaç. Buna imkan sağlayan güvenilir, şeffaf ve tarafları bir araya getiren platformların varlığını bu açıdan önemli görüyoruz. ATP GreenX platformuna katılarak bu alanda önemli bir kaynağa erişim sağlamayı ve bu şekilde sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda yeni kazanımlar elde etmeyi amaçlıyoruz." açıklamalarında bulundu.