AK Parti İzmir’de Kurban Bayramı öncesinde yoğun mesai harcanan yeni ilçe başkanları belirleme süreci devam ediyor. Genel merkez tarafından istifası alınan Karabağlar, Bayraklı ve Bergama ilçe başkanlarının yerine getirilecek isimler için Antalya Milletvekili İzmir Koordinatörü temayül (eğilim yoklaması) yapmıştı. Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım’ın da bilgisi dahilinde yürütülen süreçte İl Başkanı Bülent Delican ile birlikte ilçeleri ziyaret eden Köse, bazı isimlerle de özel olarak görüşmeler yapmıştı.

Kurban Bayramı tatilinin ardından gözler yeniden ilçelere çevrildi. Partinin, bu hafta içinde her ilçede üçer ismi genel merkeze önermesi bekleniyor.Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da onayından sonra Ankara’ya giden üçer isimden birisi atanarak yeni ilçe başkanı olacak.

Partide, yapılan eğilim yoklamasında Bayraklı için Tanfer Kemerli, Bilal Kırkpınar, İsmail Sarı ve Halil Polat, Karabağlar için Aykut Dikencik, Bünyamin Demir ve Ahmet Demirci, Bergama için ise Hakan Koştu ile Esat Karacan isimleri ön plana çıkmıştı. Partinin yeniden yapacağı değerlendirme ile ilçelerden farklı ve sürpriz isimlerin de göreve getirilebileceği öğrenildi.

Öte yandan, koordinatör Milletvekili Köse’nin görüşmeleri sonrasında Bayraklı’da Milletvekili Hamza Dağ, Karabağlar’da Milletvekili Necip Kalkan ile Bergama’da Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin kanaatlerinin de isim belirlemede etkili olması bekleniyor.  
Kaynak:Egedesonsöz