Uyumaya yakın saatlerde gıda tüketilmesi kilo almaya neden olan en büyük etkenlerden bir tanesidir. Gece yoğurt yemek yeme isteğinizi azaltabilmektedir. Fakat gece tüketilen yoğurdun da kilo yapma etkisi bulunabilmektedir.

Yalnızca diğer gıdalara riski çok daha azdır. Kilo vermek isteyen ya da kilo almak istemeyen kişilerin uyumadan en az 2 saat öncesinde yemek yemeyi kesmeleri gerekmektedir. Gece yatmadan önce yoğurt yemek faydalı mı sorusunun cevabı hayır olacaktır. Sağlıklı şekilde kilo verebilmek için diyet listelerinin içerisinde mutlaka yoğurt bulunmaktadır.

Zayıflamak İçin Yoğurt Kürü Nasıl Uygulanır?

Yoğurt kürü son zamanlarda en ok uygulanan ve en popüler kilo verme yöntemleri arasında yer almaktadır. 2 haftalık bir kür olan yoğurt kürü, farklı şekillerde uygulanabilmektedir. Limon, zerdeçal ya da pul biber eklenerek uygulanan yoğurt kürleri 2 haftada 5 ila 7 kilo vermenize yardımcı olabilmektedir. Günlük alınan kalori miktarının dengelenmesi ile birlikte tüketilen yoğurt özellikle karın bölgesindeki yağların azalmasına yardımcı olmaktadır. Sabah, öğlen, ara öğün ve akşam yemeğinde birer kase olacak şekilde tüketilmelidir.

Pul Biberli Yoğurt Kürü

Pul biber ile karıştırılan yoğurt ile uygulanan yoğurt kürü metabolizma hızını arttırma ve yağ yakımı konusunda etkilidir. Pul biberin içeriğinde bulunan capsicin bileşiği ısı üretimini arttırmakta ve yağ yakmaya yardımcı olmaktadır. Yoğurt ve pul biberin birleşimi yağ yakımı konusunda etkili sonular vermektedir.

Limonlu Yoğurt Kürü

Limon suyu eklenerek yoğurt tüketimi yapılması hem lezzet hem de kürün daha hızlı işe yaraması için faydalı olmaktadır. Limonun sağladığı birçok fayda ile sağlığınıza katkıda bulunurken hızlı bir şekilde yağlarınızı yakabilirsiniz.