Ne alaka diyenlerimiz olacak. Ama ben anlatmaya çalışayım. Belki düşünceniz değişebilir.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 1932’den bu yana protokol cenazelerinde resmi marş olarak çalınan Frederic  hopi’nin ‘’ Cenaze Marşı’’ na karşı Itri’nin Tekbir’inin çalınmasını teklif etti. Bu nasıl mı oldu ? Şöyle ki ; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, şehit ailelerinden kendisine cenaze marşının çalınması yerine,şehitlerin tekbirle duayla, Kur’an-ı Kerim’le ahrete göndermenin daha uygun olacağını belirtti.
Şimdi bazıları yine ‘’İltaca,laiklik elden gitti.’’ Diye feryat edecekler ama  üzgünüz. Maalesef vaziyet böyle milletin istediği bu yönde. Her ne kadar sizi çıldırtacak ama, durum bu vaziyette. Kusura bakmayın. Sizleri biraz üzecek ama zamanla alışır ve aslınıza dönersiniz belki.
Mehmet Görmez, konu ile ilgili olarak şehit ailelerden kendisine bizzat müracaat ve yazılı mektupların olduğunu belirterek ‘’Şehit ailelerinin bir talebi olduğu için ben kamuoyuyla paylaştım. Pek çok şehit ailesinin bana bizzat müracaatları ve yazdıkları mektuplarda ifadeleri,kendi evlatlarının Peygamberlikten sonra en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaştıktan sonra camide cenaze namazı gibi güzel bir ibadetle birlikte tekbirle,dua ile, Kur’an-ı Kerim’le onları ahrete,ebedi hayata göndermenin çok daha doğru olduğu, bizim kültürümüzde olmayan bir marş ile uğurlamanın uygun bulmadıklarını bana ifade ettiler.’’ Diye konuştu. Milletimiz; artık özüne dönmeye başladı ve marşlara tepkisini ortaya koydu. Ne mutlu bugünleri de gördük elhamdülillah.
Görmez Hocamız ayrıca şunu da belirtiyor;güvenlik görevlilerimizden bazılarının ‘’ Ben ölürsem hocam,lütfen bu çalınmasın.’’
Hocamız olaya gayet objektif bakarak ‘’ Belki ailelere sorulması lazım. Sorulduğunda ben hiç kimsenin buna razı olacağını düşünmüyorum. Böylece bir icbar da söz konusu olmamalı. Bizim kendimize ait değerlerimiz,kültürümüz var. Itri ‘nin ‘’Tekbir’’i var ki, muhteşem bir bestesidir. Cenazenin İslam geleneğinde bir adabı vardır, hele şehit cenazeleri hem hüzünlü hem vakarla uğurlanır. O esnada herkes dualarını yapıyor, hafızlar Kur’an-ı Kerim okuyor. Onların arasında; ülkemize,kültürümüze,geleneğimize yabancı böyle bir unsurun şehit cenazesiyle buluşması doğru değil.’’
Evet, bu meselenin en zirvedeki yetkilisi böyle söylüyor. Bu değerli Milletin isteğini dile getiriyor. Şimdi burada yetkililerin bu garipliğe bir müdahalesi olacaktır inşallah. Bekliyoruz. Evet bekliyoruz derken son anda müjdeli haber geldi. Başbakanımız  Ahmet Davutoğlu, ‘’Bu konuyu görüşüyoruz.’’dedi. ne güzel. En azından görüşmeleri bile bizim için mutluluk inşallah hayırlı bir sonuç ile neticelenir. Beklemedeyiz.
BURSA BELEDİYESİ’NDEN 50 TARİHİ ÇEŞME HAMLESİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı,şehrin tarihi bölgelerindeki eski çeşmeleri restore ettirip,müsait mekanlara mermerden klasik tarz 50 sokak çeşmesi inşa etmeye başladı. Ne güzel projeyi tasarlayan ve gerçekleştirenleri tebrik ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ecdadın yolunda gidenlere ne mutlu.
İlk çeşmenin inşasına Çatalfırın’dan başlandı. Altıparmak Mahalle Muhtarlığı’nın bulunduğu Balıkçı Reşat yanındaki meydana konulan Marmara mermerinden hayrat çeşmesinin inşası tamamlandı. Her gün binlerce kişinin susuzluğunu giderecek olan çeşme inşası Bursalıların ilgisini ve de kesinlikle sevgisini de kazandı. Bu arada darısı İstanbul’daki suyu akmayan çeşmelerimizin başına. Bilhassa Üsküdar’daki garip bir şekildeki çeşmelerimizin başına. El atacak birini sabırla bekliyorlar.