Mesajlaşma uygulaması WhatsApp koronavirüs salgını sonrası platforma yeni bir kısıtlama getirmeye hazırlanıyor.
İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen, her ülkeye sıçrayan koronavirüs salgını (Kovid-19) şirketlerin operasyonlarını da etkiliyor.
İlk kısıtlamasını açıklayan WhatsApp salgın sonrası dönemde aldığı ikinci kısıtlama kararını kullanıma sunmaya hazırlanıyor.
Sahte haberlerle mücadele kapsamında DSÖ ve diğer sağlık kurumları ile çalışan şirket sosyal medyada yayınlan sahte bilgilerin önüne geçebilmek adına forward edilen (iletilen) mesajların sayısına sınırlama getirmeye hazırlanıyor.
Sıkça paylaşıldığı saptanan bir mesaj kullanıcılar tarafından en fazla bir kişi veya gruba gönderilebilecek.
WhatsApp mesajlaşmayı 5 olarak belirlemişti.
Oluşan yoğunluğu azaltmak için 15 saniyelik video sınırı getirdi.
Hindistan’da yürürlükte olan bu kısıtlamanın artan internet trafiğinin sunuculara olan baskısının artması durumunda WhatsApp'ın hizmet verdiği 180'den fazla ülkede de kendisini gösterebileceği belirtiliyor.
Instagram geçtiğimiz haftalarda platformdaki videoların yayın kalitesini düşürme kararı almıştı. Şirketten yapılan açıklamada bu durumun Avrupa’daki kullanıcıları kapsadığı ve geçici bir karar olduğu bilgisini verdi.

WhatsApp özellikleri

Kolay, güvenilir mesajlaşma
Ücretsiz  mesajlaşın. Telefonunuzun İnternet bağlantısını kullanarak, SMS ücreti ödemezsiniz.

Haberleşmek isteyeceğiniz gruplar
Önemli olan gruplarla haberleşin. Grup sohbetleriyle tek seferde 256 kişiye kadar mesaj, fotoğraf ve video paylaşabilirsiniz. Ayrıca grubunuza isim verebilir, sessize alabilir veya bildirimleri tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Özgürce konuşun
Sesli arama ile başka bir ülkede olsalar bile, ücretsiz, konuşabilirsiniz. Ayrıca, ses veya yazı yeterli olmadığında, görüntülü arama sayesinde yüz yüze sohbet etme şansınız olur. WhatsApp sesli ve görüntülü arama, telefonunuzun İnternet bağlantısını kullanır.

Sohbete devam edin
Web ve masaüstündeki WhatsApp ile tüm sohbetlerinizi bilgisayarınızla sorunsuz bir şekilde senkronize edebilirsiniz. Böylece hangi cihazdan sohbete devam etmek sizin için daha kolaysa onu tercih edebilirsiniz.

Önemli anları paylaşın
Fotoğraf ve video gönderin. Hatta, sizin için en önemli olan anları yakalamak için dahili kamerayı kullanabilirsiniz. WhatsApp'la hızlıca fotoğraf ve video gönderebilirsiniz.

Her zaman güvenli
Kişisel bazı anlarınızı paylaşıyorsunuz, bu nedenle uçtan uca şifrelemeyi geliştirdik. Böylece mesajlar ve aramalarınız korunmuş olur. Sadece siz ve haberleştiğiniz kişi bunları okuyabilir veya dinleyebilir, aradaki hiç kimse bunları okuyamaz ve dinleyemez.

Belge Paylaşmak Artık Çok Kolay
E-posta ve dosya paylaşma uygulamalarıyla uğraşmadan PDF, belge, e-tablo, slayt gösterisi ve daha fazlasını gönderin. 100 MB'a kadar belge gönderebilirsiniz, böylece dilediğiniz herkese kolayca ne isterseniz gönderebilirsiniz.

Sesli mesajlar
Bazen, sesiniz yeterli olur. Sadece tek bir dokunuşla sesli mesaj kaydedebilirsiniz.