Benim bir türlü aklımın almadığı, mantıklı bir cevaba ulaşamadığım, kendimi ikna edemediğim soru şu: 
‘İstismar edilen çocukların başına bu dehşet verici durum gelirken aileleri neredeydiler?’
BİZ ÇOCUKLARIMIZI İHMAL EDERSEK İSTİSMARIN SONU GELMEZ!
Öncelikle 0-5 yaş arasında ki çocuğumuz nerede olursak olalım sürekli gözetimimiz altında olmalıdır. Örneğin; Düğüne mi gittiniz? Çocuğunuzun uykusu mu geldi? O zaman ya evinize döneceksiniz ya da çocuğun başında bekleyeceksiniz sevgili Anne, Babalar! Çocuğunuz sokağa mı çıkmak istedi?Komşuya mı gitmek istedi? O zaman sizde gözünüz göreceği mesafede onu rahatsız etmeden gözlem altında tutacaksınız! Başka yolu, izahati, bahanesi yok! Annem her zaman ‘Sağ gözünü, sol gözünden sakınacaksın kızım’ diyerek bizi yetiştirdi ve bizim çocuklarımızı da aynı şekilde yetiştirmemize yön verdi. Eskiden çok abarttığını ve detaylarla kendini de bizi de yıprattığını düşünürdüm ancak şu sıralar Annemi o kadar iyi anlıyorum ki...
5 yaşından büyük çocuklarınızla konuşun sevgili Anneler, Babalar! O ayıp, bu günah diye, biz ailemizden böyle gördük diye susmayın! Onlara mahremiyeti öğretin! Mahrem bölgelerine kimsenin dokunamayacağını anlatın! Böyle bir şey olursa hiç korkmamaları gerektiğini ve sizi haberdar etmeleri gerektiğini anlatın! Çocuklarınızı dövmeyin, bağırmayın, güvenini sarsacak kelimeler telaffuz etmeyin!Çocuğa uygulanan baskı, dayak ve öfke de bir istismar türüdür!Tam tersi onlara saygı gösterin,doya doya sevin, değerli olduklarını hissettirin! Yani bunları yapmak çok mu zor? Magazin programlarını, evlendirme programlarını pür dikkat kaçırmadan izleyen hanımlar, beyler, teyzeler,amcalar, nineler, dedeler neden enerjinizi, vaktinizi, dikkatinizi memleketin yarası haline gelmiş bu konuda harcamıyorsunuz?TV programlarında, internette, gazetelerde, kitaplarda bu bilgilerin hepsine ulaşabiliyoruz. Peki neden kulak arkası ediliyor? Neden ihmal ediliyor?
ÖNCE İĞNEYİ KENDİMİZE BATIRMALI!
Zaten çocuğa tecavüz ve öldürme girişiminde bulunmanın izahati yok. Bu tarz vahşetleri gerçekleştiren kişileri lanetlemek, küfür etmek, adalete havale etmek yetmez!  Unutmayalım bu vahşeti gerçekleştiren bireylerde bizim içinde bulunduğumuz toplumdan çıkıyor. Peki ne yapmalıyız derseniz? Biz öncelikle çocuk istismar konusunu çok iyi anlamalı, bilinçlenmeli ve çevremizi de bilinçlendirmeliyiz.  Önce biz ne kadar bilinçliyiz? Neler yapmamız gerekiyor? Bu yarayı daha fazla büyümeden ne tür önlemler almalıyız? Bunları düşünmeliyiz! Türkiye’de her birey bu konuyla ilgili elini taşın altına koyması gerekli! İğneyi önce kendine batırması gerekli! Herkes kendine tek bir soru sorup cevabını aramalı!