Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

2002'den beri Türkiye'nin hizmetindeyiz. Sizlerle hep yakın mesai içinde olduk. Kritik günler yaşadık, nice badireleri aştık, zorlukların üstesinden geldik. Bu süreçlerde MİT mensuplarının sadece gayretlerine, vatanperverliklerine değil, vazife şuurlarına ve analiz kabiliyetlerine de şahitlik ettim. Devleti için hiç düşünmeden canını verecek kardeşlerimizle omuz omuza çalıştık. Gizli kahramanların nasıl özveri ile çalıştıklarını iyi biliyorum. Kimi zaman ailesinden, kimi zaman sağlığından feragat ederek çalışan MİT mensuplarını tebrik ediyorum. Rabbim hiçbirinizin ayağına taş değdirmesin.

"MASADA VE SAHADA GÜÇLÜ TÜRKİYE"

Bahçeli’nin Ferdi Tayfur şarkısındaki gönderme kime? Semih Yalçın açıkladı! Bahçeli’nin Ferdi Tayfur şarkısındaki gönderme kime? Semih Yalçın açıkladı!

Masada ve sahada güçlü Türkiye iddiamız, tüm unsurlarıyla gerçeğe dönüşmektedir. Dünyanın farklı kıtalarındaki pek çok muhattabımız bunu dile getiriyor. Gerek ülkemizin attığı adımları takip edenler, gerek 2002 Türkiye'si ile bugünü karşılaştıranlar, aradaki farkı görüyor.

Eskiden olduğu gibi, başkaları ne der, kaygısıyla hareket etmiyoruz. Hayata geçirdiğimiz tüm projeleri Türkiye eksenli olarak belirliyoruz. Doğru zamanda doğru adımlarla milletimizin çıkarlarını cesaretle savunuyoruz. Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyonlarımız bunun açık örneğidir. Yaklaşık 30 yıllık işgalin ardından Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşturulması bunlardan biridir. Karadeniz'den Doğu Akdeniz'e kadar mavi vatanımızı koruma güdümüz bunlardan biridir.

Güvenlik kurumlarımızın eş güdümlü çalışması milletimize bu başarıyı yaşatmıştır.

"GEÇMİŞTE ELEŞTİRENLER ŞİMDİ TAKDİR EDİYOR"

Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte dünyada taşlar yerinden oynadı. Bu yeni dönemde jeopolitik önem kazandı. 5-10 yıl öncesine kadar savunma harcamalarını yük gören devletler adeta bir silahlanma yarışı içerisine girdi. Tüm bunlar bugün güvenlik kurumlarına sınırsız yetkiler veriyor.

Geçmişte bizi eleştirenlerin tamamı şimdi bizi takdir ediyor. Bir dönem yüzde 80 alanında dışa bağımlı olduğumuz savunma sanayi bugün katma değeri en yüksek ihracat kalemimiz haline geldi. İnsansız Savaş Uçağımız ANKA-3 ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Kızılelma testlerine devam ediyor.

"İSTİHBARATIMIZ ARTIK AĞABABALARININ ETKİSİZLEŞTİRİYOR"

Bunun müspet sonuçlarını terörle mücadelede çok net görüyoruz. İnsansız Hava Araçlarımızı en etkin kullanan kurumlarımızın başında MİT geliyor. Suriye ve Irak'taki nokta operasyonlar sayesinde teröristleri inlerinden çıkamaz hale getirdik. Artık istihbarat teşkilatımız bunların ayak takımlarıyla uğraşmıyor, ağababalarını etkisiz hale getiriyor. İnlerine girdik. Girmeye de devam ediyoruz. Aralarında örgütün sözde başkanlık, dış istihbarat, maliye sorumlusu gibi teröristler ülkemize karşı bir tehdit unsuru değildir.

DEAŞ'ından FETÖ'süne PKK'sına kadar milletimizi hedef alanlara yaşam hakkı tanımayacağız.

Türkiye'nin başta Gazze'deki katliamlar olmak üzere, bölgesel konularda dik durması bazılarını rahatsız ediyor. İsrail'in ülkemizdeki ajanlarını ortaya çıkaran Milli İstihbarat Teşkilatı'mız bunları şaşırttı. Bu işin daha ilk adımıydı. Türkiye'yi daha tanıyamadınız. Dış istihbarat alanında teşikalatımız, diğer ülkesin operasyonlarına katkı sağlıyor.

"TÜRKİYE MENŞEİLİ UYGULAMALAR KULLANILMALIDIR" 
 
MİT'in başarılarını gururla takip ediyoruz. Akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte, kamu görevlilerimizin arasında yabancı mesajlaşma uygulamalarının kullanımı da arttı. Bu durumun bilgi zafiyeti getirdiği açıktır. Bu konuda devletimizin artık harekete geçmesi gerektiği inancındayım. Türkiye menşeili uygulamaların kullanılması değerlendirilebilir. Biz de bu çalışmalıların yakın takipçisi olacağız. MİT'in bizleri her alanda gururlandırmaya devam edeceğine inanıyorum.