Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, başkanlık seçimlerinde aday olacağını vurgulayarak Teknik Direktör Fatih Terim ile çalışmayacaklarını açıkladı. Seçime hazırlanan Sarı-Kırmızılılar’da kaos ortamı sürüyor. Başkan Cengiz ile Terim arasındaki ipler tamamen koptu. Sezon içerisinde sık sık fikir ayrılıklarına düşen Terim ve Cengiz, başkanlık seçimlerinde yeniden başkan seçilmesi halinde Fatih Terim ile yola devam etmeyeceklerini açık açık söyledi.

Galatasaray’a en çok kupa kazandıran efsane bir teknik direktör varken, seçimlerde Terim’i yanına alanının seçimi açık ara önde götüreceğini düşünüyorum. Çünkü Galatasaray’da en büyük koz Terim faktörü.

Başkanlık seçimleri öncesinde de zaten Terim bu yönetim seçilirse ben yokum demişti. Tecrübeli hocanın zaten sözleşme süresi de kısa bir zaman sonra dolacak. Terim’in net tavrı, Cengiz’in de net tavrı ortadayken bu ikilinin yeniden bir arada çalışabileceği mucize gibi bir şey. He bir de Başkan Cengiz özür dilerse belki yeniden çalışabiliriz demiş. Bu da ütopik bir hayal olabilir Cengiz için, çünkü Terim’in ben asla bir özür dileyeceğini zannetmiyorum. O yüzden bu seçim sonunda da Cengiz aday olsa dahi karşısında Terim’i yanına alan adayın ben başkanlığı önde götüreceğini düşünüyorum.

Bu durumda da zaten Terim ile Cengiz’in bir arada çalışma imkanı ortadan kalkmış olacak. Peki yeni başkan kim olacak? Adaylar arasında Eşref Hamamcıoğlu, Metin Öztürk, Burak Elmas,  ve Işın Çelebi bulunuyor. Bunlar arasında Burak Elmas’ın ben Terim ile devam etmek istiyorum sözleri var fakat Burak Elmas başkan seçilir mi? Orası da ayrı bir soru işareti fakat Terim avantajını iyi kullanırsa neden olmasın.

Diğer yandan Abdurrahim Albayrak’ta başkan adaylığı için çalışıyor haberleri var. Onunda kuşkusuz en büyük kozu Terim olacaktır ve diğer adaylara göre şansının daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Seçim haziran ayında bakalım bu kaos ortamında hangi başkan ipi göğüsleyecek. Takımın başına yeniden Fatih Terim’i kim döndürecek veya Terim’siz yeni bir yönetim, yeni bir hoca mı gelecek. Bunların hepsi bir soru işareti olurken, Galatasaray ne zaman takıma öncelik verecek, transferler Avrupa maçları öncesi yapılacak mı? Birçok soru işareti ortadayken nasıl bir yol izlenecek bekleyelim görelim…