Yeni yılın yaklaşması, pullu kar resimlerinin olduğu kartpostalları hatırlatır bana. Arkadaşlarımıza tebrik yazar bir de postalardık Yeni yılınızı en içten duygularımla kutlarım, kısa ve net önceki yaşanmışlıklarımız gibi. Süslü kelimeler yok, kartı ellerle yapmaya üzerine pullar yapıştırmaya üşenmek de yok. Aslında yılbaşı kutlamak hiç hoşuma gitmez, şimdiye kadar hiç de kutlamadım. Yılların geçmesinden başka birşey ifade etmez benim için, Ama o eski kartpostallar burnumun direğini sızlatır adeta, hep hayal kurar içinde yaşardım o kartpostalların heidi gelirdi aklıma dedesiyle karlarda gezintisi, yalın ayak. dumanı buram buram tüten çorbaları.

Gerçi şimdi düşünüyorum da heidinin hayatı da pek iç açıcı değilmiş neyseki ben en güzel anlarının hayalini kuruyormuşum. Eee öyle böyle derken 2023 ü de bitirdik, 2000 yılına gireceğimize bile inanamazken, 2000 yılında gerçekten uzaylıların dünyaya yerleşeceğine inanırdım. Yerleşmediler, ben de hiç de bir değişiklik olmadı yaşım dışında.

Yine karlarda kartopu oynamayı seviyorum, yine dedikodu yapmayı seviyorum ve yine şiirleri seviyorum. Kartpostal dedik yeni yıl dedik filanda sakın olaki çam ağacı süslemeyesiniz bozuşuruz vallahi, çok cazip çok sevimli de şeytana uymayalım bence. Yeni yılda kar yağsın bizde sahlep içelim. El örgüsü battaniyelerimizi de dizimize örtüp cam kenarında karın nasıl güzel yağdığını seyredelim. İnstagrama da koyarız havamız olsun. Bir de şiir okuruz Can Yücel den.

Bu gün dünyayı istediğin bir renge boya Rengârenk batan günü al karşına Bir renk, de kendinden kat Çocuklar gibi saf, temiz ve berrak Kapat gözlerini bir hikâye yarat Vazgeçme hissedilir, biraz da sıcaklığını kat Kalbinde ki elleri bırakma sıkıca tut, Çünkü varlıktır sevgiye en güzel kanıt, Yalnızlığın saltanatını sür, sür ama Birikmiş sevginden, herkese bir parça ver, Bir tebrik, bir arama bin umuttur insana Mutlu yıllar, mutlu yıllar sana...

Yılbaşı kutlamalarından uzağım çok şükür ama yeni yıl tebriklerine açığım yani. Ayşe yi tembihliyoruz müslümanlar ağaç süslemez yılbaşı kutlamaz diye, fakat etrafında noel ağacı süsleyen aileler görünce haliyle özeniyor tabi ki. Misafirliğe gittiği bir yerde süslenmiş noel ağacı görmüş miniğim, sorusu şu siz misliman değilmisiniz, burada yazım hatası yok yanlış anlamayın bizim Ayşe müslümana misliman diyor eve gelip bize anlatınca gülüşümüzü nasıl sakladık bilemezsiniz, ağaç yaşken eğilir vesselam.

Varsın misliman desinde bizim anenelerimizi öğrensin ve uygulasın. Rengarenk hediye paketleri, ağaç süsleri oldukça ışıltılı görünüyor yeşiller, yaldızlar, kırmızılar çekim gücüyle yanıltmaya çalışıyor, alışveriş ve eğlence çılgınlığından başka dertleri yok, biz de yutmuyoruz tabi. Almıyoruz aldırmıyoruz, biz mutluyuz bize ait olmayan bir geleneği kabul etmiyoruz, hele bu dönemde yılbaşı kutlayacak varsa onun aklından, insanlığından şüphe duyarım. Çok mutlu bir yıla girelim dostlarım dualarımızla, iyi niyetlerimizle, pamuk kalplerimizle. Barışa aralansın kapılarımız dost olmayanlar uzak olsun yollarımızdan. Çocuklar kızak yapsın elleriyle, sürsünler yokuş aşağı, hava durumu İstanbul a karın geleceğini de müjdeledi şükür, şöyle karlara bata çıkı kardan adam yapalım, kartopu oynayıp karlarda yuvarlanalım. Yeni yıl karlarla gelip kartpostallardaki gibi bir hayat yaşatsın bize, hoş gelsin, mutlu mesut günlerin yeni bir başlangıcı olsun sevgiyle kalın, huzurla kalın, yeni yılımız kutlu olsun...