Spor Toto 1. Lig’de play-off heyecanı bugün oynanacak Altınordu-Altay mücadelesi ile sona erecek.

İki İzmir takımını karşı karşıya getirecek mücadele de tam bir taktik savaşı yaşanacak.

Bir tarafta kadrosunda hiç yabancı futbolcu bulundurmayan, tamamen Türk oyunculardan kurulu bir ekol geliştiren Hüseyin Eroğlu’lu Altınordu, diğer tarafta başında deneyimli teknik direktör Mustafa Denizli’ye sahip Altay.

Play-off öncesi ligdeki iki karşılaşmadan da galip ayrılan Hüseyin Eroğlu’nun takımı Altınordu, bu mücadeleden de galip ayrılmak istiyor. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final maçı öncesi iki takımda da tam bir taktik savaşı olacak.

Uzun zamandır takımın başında bulunan Eroğlu yönetiminde iyi bir performans grafiği çizen Altınordu, bu sezon Süper Lig’e bir adım yakında. Zorlu rakibi Samsunspor karşısında iki karşılaşmadan da yenilgi yüzü görmeden finale yükselen Kırmızı-Lacivertliler, rakibe topu iki karşılaşmada da vererek oynanacak karşılaşma öncesi tedirgin ediyor. Topa daha çok sahip olan Samsunspor karşısında, farklı bir taktik anlayışı ortaya koyan Eroğlu’nun öğrencileri, zorlu rakibi Altay karşısında farklı bir anlayışla sahada olacaktır.

Bugün oynanacak karşılaşma sonunda Altınordu galibiyete uzanırsa 51 yıl sonra Süper Lig’e dönmüş olacak.

Denizli faktörü

En son 18 yıl önce Süper Lig’de mücadele Altay takımı, Mustafa Denizli’nin takımın başına gelmesiyle birlikte iyi bir grafik sergiliyor. Denizli ile yenilgi yüzü görmeyen Altay, play-off öncesi ligde iki karşılaşmada da mağlup olduğu İstanbulspor’u, play-off’ta iki maçta da yenerek final biletini kaptı.

Altay’ın rakibi şimdi Altınordu, aynı İstanbulspor gibi ligde son iki karşılaşmada da mağlup olduğu bir ekiple karşıaşacak.

Denizli ile galibiyete uzanmak isteyen Siyah-Beyazlılar, bu karşılaşmadan galip ayrılarak 18 yıl sonra yeniden Süper Lig’e dönmek istiyor. Deneyimli hoca Mustafa Denizli finallerin hocası olarak görünüyor. Rakibi Hüseyin Eroğlu’da Altınordu takımını uzun süredir bir oyun tarzına sahip şekilde yönetiyor.

Bu akşam ya tecrübe kazanacak ya da gençlik... Süper Lig’e ikinci İzmir takımı şimdiden hayırlı olsun diyor, keyifli seyirler diliyorum...