Filistin meselesi yüzünden Müslümanlara çok hakaret ediliyor.

Bazı kişiler; Müslümanların İslami hassasiyetlerinin olmadığını ifade ediyorlar. Öyle ki duyarsızlıkları yüzünden Müslümanlara bir tek küfür etmedikleri kalmış.

Bu büyük yanlışı düzeltmek gerekiyor. Zira Müslümanlara büyük bir haksızlık yapılıyor.

Asıl büyük sorunu göremeyenlere çocuğa anlatır gibi anlatmaya çalışayım.

Ben denizcilik mesleği icabı, İslam ülkelerine çok gittim. Elhamdülillah! Müslümanlar, Türkiye' den çok daha şuurlu ve iyiler. 5 Vakit namazlarını özenle kılıyorlar. İnsanın dünyaya geliş hikmetini bizden daha iyi anlamışlar.

Zariyat Suresi 56. Ayette "Ve ma halektul cinne vel inse illa li ya'budun" yani "Ben, cinni ve insi yalnızca bana kulluk etsinler diye yarattım" buyuruluyor.

Bizde ise sadece hamaset ve edebiyat vardır.  Ciddiyet ve samimiyet ise çok azdır. Eğer bu tespit hatalı olsaydı camilerimiz boş kalmazdı.

Namazsız, taharetsiz insanlar her yerde sürüsüne bereket, vardır.

Filistin ve Müslüman ülkelerde esas problem ise şudur:

Neredeyse bütün Müslümanlar devletler, ABD ve Batı ülkelerine esir olmuş durumdadır. ABD ve Batı ülkelerine uşak olmuş devlet yöneticileri en çok Müslüman ülkelerde görülüyor.

Bu yöneticiler Müslümanlara karsı zalim ve diktatördürler. Müslümanları hic acimadan eziyorlar. Neredeyse İsrail zulmü kadar işkence ve eziyet ediyorlar.

Bütün hakareti bu yöneticilere yapmak yerine Müslümanlara sövmek; ayıptır günahtır. Dünyayı tanımamaktır.

Türkiye de Müslümanlara olmadık eziyet yapılmış. Fakat çoğu insan CHP’nin müstebit, zalim, faşist yöneticilerine karşı gıkını dahi cikaramiyor. Hâlâ...

Sene olmuş 2023.

Putperest ayinlerini yapmaktan utanmayan vatandaşlarımız var. Putlara tapınan fakat camide Allah’a secde etmeyen milyonlar var.

Teşhircilik yapan kadınların sayısı her gün artıyor.

Dürüst ve ahlaklı insanlar ile alay ediliyor...

Ne gariptir birçok yerde alkollü içki içmediğim için kaç kişi ile kavga etmek durumuna geldim.

Halkın içinde rakı içmekten rahatsız olmayan fasık ve günahkârlar çoktur. Öncelikle kendi durumumuza bakıp ağlamamız lazım. Çoğu insan namazsizlik yüzünden cehennemi boylayacak.

Gazze de şehit olan kardeşlerimiz Cennete kavuştu. Evliya makamı olan şehitliğe herkes kavuşamaz.

Oruç tutmayıp Müslümanlar a ve oruc ibadetine karşı olduğunu göstermek için zıkkımlanan, sigara içenleri siz de görmüşsünüzdür.

Yeri gelmişken sorayım:

Hakikatte perişan ve kötü olan kimlerdir?

Peki, Filistin'de akan kani durdurduktan sonra çözüm nedir?

Çözüm İslamin emrettiği hürriyet ortamının sağlanmasıdır. Zira hürriyet imanın bir özelliğidir. Özgür olmayan bir Müslüman Cuma namazı kılamaz. Demek ki; Müslüman ülkeler bir an önce ABD'ye uşak olmuş yöneticilerden kurtulmak zorundadır. Bu zalim diktatörler gitmeden hiçbir güzel gelişme olmaz.

İsrail denilen ülke 7 milyondur. Sadece Mısır, 110 milyon nüfusa sahiptir. Tükürükle bile bu Siyonistleri boğarlar.

İşte Mısır, S. Arabistan, Emirlikler,  Ürdün, İran ve diğer diktatörlükle bir an önce geberip gitmelidirler. Bu maksatla çok çalışmalı faşist ve zalim diktatörlerin meydana getirdiği zillet ve aşağıĺanmışlıktan bir an önce kurtulmaya çalışmalıyız.

Kıssadan hisse budur ki;

Gazze'de yaşanan acı olaylar Müslümanları uyanışa sevk etmiştir. Şu gerçeği de öğrenmişlerdir.

Müslümanlar özgür değil. Hürriyet yok.

Halbuki Hürriyet olmadan İslami uyanış, gelişme ve kalkınma olmaz.

Müslümanların koyun sürüsü görüntüsünden kurtulması gerekiyor.

İşte bu acı gerçekler ortada iken Müslümanlara Filistin'e yardım etmediği için hakaret etmek, çirkin bir davranıştır. Eğer hakaret edilecek ise zalim yöneticilere yapmak gerekir.

Eğer Müslümanlar özgür olsaydı ve Filistinde akan kana karşı sessiz kalınsaydı, işte o zaman haklı olarak konuşmak icap ederdi.

Umulur ki bu sözlerimden bir hisse alına...

Vesselam...