Mehdi, Deccal meseleleri Kuran’da açık bir şekilde geçmemekle birlikte hadislerde yeterince izah edilmiştir. Aslında Kuran’ın derinliklerine nüfuz edebilen İslam âlimleri için bu konuda çok sayıda işaret ve delil vardır.
Günümüzün sahte âlimleri ise hadisleri neredeyse tamamen inkar etmek istediklerinden Mehdi Deccal meselelerini kabul etmemektedirler. Güya mitoloji kahramanları gibi “ezoterik” kavramı altında ret ve inkar söylemi ile kendilerini İslam dışına atmaktadırlar. Çünkü hadislere inanmayan dinden çıkar. İslam’ın Kurandan sonra en önemli kaynağı hadislerdir.  
Bu önemli ikazı yapmak gerekiyor zira özellikle ilahiyat fakültelerinde yuvalanan ve insanlarımızı zehirleyen bu sahte hocaları dinlememek hadisleri inkâr ettiklerinde suratlarına tükürmek gerekiyor. Yahu bir Rafızi hadisi inkâr etti diye her konuda rehberimiz olan Hazreti Peygamber’i (asm) dinlemeyecek miyiz? Böyle akılsızlık olur mu?
Her ne ise… Bu kısa ve önemli ikazdan sonra Deccal konusuna girebiliriz. Burada muhatabım hadis inkârcıları değil hadisleri anlamak isteyen müminlerdir. İslam âlimleri tarafından çok sözü edilen ve çok sayıda hadiste geçen Deccal kavramını izah etmeye çalışalım.
Deccal, kıyametin kopmasına yakın bir zamanda zuhur edecek dehşetli bir din yıkıcısıdır. İnanan insanları İslam’dan kopararak kendine bağlayacak ve Şeytanla işbirliği içerisinde dehşetli bir dinsizlik cereyanının başına geçecektir. Bazı insanlar bilerek bazıları ise bilmeden Deccal ve onun manevi şahsiyeti altında Cehenneme kadar giden bir yolculuğa iştirak etmektedirler. Bir hadiste “Hazreti Âdem’den kıyamete kadar Deccal’den daha büyük bir fitne zuhur etmeyecektir” rivayet edilerek bu çok önemli konuyu bir parça açmaya çalışalım…
Hayat bir imtihandır ve son nefesimizi verene kadar bu imtihandan mesulüz. Allah her asırda Müslümanların kendisine sığınması ve dua etmesi için dehşetli şahısları musallat etmekte bazen çok ağır imtihanlara maruz kalmaktayız. İşte kıyametin çok yaklaştığı bu asırda beklenen dehşetli şahıs yani İslam Deccalı, zuhur etmiştir. Hadislerde geçtiği şekli ile bu dehşetli şahsın diğer bir ismi ise Süfyan’dır.
Süfyan zuhur etmeden önce onun ileri karakolu mahiyetinde yine çok dehşetli şahıslar ortaya çıkacaktır. Nitekim Osmanlı devleti yıkıldıktan sonra hilafet kaldırılmış İslam’ın sembolleri tamamen yok edilmeye çalışılmıştır. Ezan’ın şarkı sözleri gibi okunması, Kuran harflerinin kaldırılması, tekke ve zaviyelerle birlikte camilerin kapatılması ve daha nice fenalıklar bu dönemde yapılmıştır. Kamâl, İsmet ve Fevzi üçlüsü taş taş üstünde baş baş üstünde bırakmayarak Deccal’e zemin hazırlamışlardır.