Kalan öğrencilerin gözünü korkutmak için her türlü acımasız yönteme başvurulmuştur. Darbe yıllarında bunları iliklerime kadar yaşadım. Namaz kıldığım için sınıf arkadaşlarım benim yanımda görünmekten çekiniyorlardı. Oruç tutmayı dahi yasakladılar. Böylesine bir zulüm Türk tarihinde görülmemiştir.

Gören zannedecek ki Sovyetlerin Sibirya kampında yaşamışız. Fakat bu söylediklerim halkımızın gözleri önünde yaşanmıştır. Deniz Harp Okulunun en başarılı öğrencilerini de bu şekilde okuldan attılar. Askeri liseler ise tam da facianın yaşadığı okullar olmuştur. On binlerce askeri okul öğrencisi, Evren ve faşist cuntası tarafından okullarından atılmıştır. İstanbul Üniversitesinde doktora eğitimi yaparken bir öğretmenimiz Talat Aydemir Cuntası yüzünden okuldan atılmıştı. Benim de askerlikten ayrıldığımı öğrendiği için devamlı olarak sorular soruyordu. Dersten sonra bir öğrenci yanıma gelerek kendisinin de Kuleli Askeri Lisesinden ayrıldığını söyledi. Bu arada bir öğretmenimizin GATA’dan daha başka bir öğrencinin de yine askeri okuldan ayrılmak zorunda kaldığını söylemişti. İşte o zaman durumun vahametini anlamıştım.

Lakin halkımız hala yaşanan bu acımasız öğrenci kıyımını bilmez. Bu durumdan en fazla istifade eden ise FETÖ örgütü olmuştur. Öğrencilere kesinlikle okulda iken namaz kılmamalarını ve oruç tutmamalarını emretmiştir. Feto’ya itaatsizlik edenler derhal okuldan atılıyorlardı. Zira dinini dünyaya satmış FETÖ örgütünde belirli makamlara ulaşabilmek için her yol mubahtır. Hiç unutamadığım bir hatıra şudur. Deniz Harp Okulunda oruç tutmak yasak olduğu halde 15-16 öğrenci her ne pahasına olursa olsun orucunu tutuyordu. Çok güç şartlar altında oruçtan vazgeçmediğimizi görünce okul yönetimi ertesi yıl oruç yasağını kaldırmak zorunda kalmıştı.

Çok ilginçtir oruç yasağı esnasında bizimle birlikte oruç tutan bazı öğrenciler bu sefer oruç tutmuyordu. Kandil geceleri namaz kıldıklarını gördüğüm bu öğrenciler ne yazık ki FETÖ’nün ağına takılmış namaz ve oruçtan vaz geçirilmişlerdi. Daha sonra bu öğrenciler cici çocuk muamelesi görmeye başlamış önlerindeki her kapı sonuna kadar açılmıştı. İşte 15 Temmuz’da bunları amiral rütbesinde iken darbe yaparken gördük. 8 Darbeci amiral benim sınıfımdan çıkmıştı.