Türkiye 31 mart yerel seçimleri sona erdi. Bazı yerlerde seçim hala tamamlanamadı. İtiraz süreçleri devam ediyor. Bazı yerlerde devir teslim törenleri yapıldı. Belediye başkanlıkların yanı sıra muhtar adayları kıyasıya yarıştı. 

Babasından mazbatasanı alan da, köyde erkek muhtar adaylarına karşı yarışıp ta kazanan kadın aday da var.

Ancak bir aday var ki ‘Ben vaadimi seçim öncesinde tutacaığım, çünkü seçim sonrası için verilen vaad olmaz’ diyerek yola koyulmuştu.

Bu aday Bursa’da Mustafakemalpaşa ilçesinin Yamanlı köyünün muhtar adayı Bodrumlu gemi kaptanı, vücut geliştirme sporcusu ve fitnes antrenörü olan Necati Eren. 

Onu farklı kılan vaadini seçim öncesi yerine getirmesi. Peki başarılı oldu mu. Evet. Yüzde yüz başarılı oldu ve Yamanlı köyünün yeni muhtarı oldu. 

Peki vaadi neydi. Elinden boyacılık yapmak gelen Necati Eren köyün tüm evlerini boyama sözünü vermiş ve 30 evi de boyamıştı. 

Diğer evleri boyamaya vakti olmadığı için Eren’in 30 evi boyaması muhtarlığı kazanmasına yetti. Haaa bu arada köyün camisini de boyadı..

 31 Mart yerel seçimlerinde köy nüfusunun yarısından fazlasının oyunu alan Necati Eren diğer iki muhtar adayını açık farkla geride bırakıp zafer kazandı.

Söz verdim yerine getiriyorum…

Muhtarlık mazbatasını almadan çalışmasına devam eden Eren, seçimden sondaki günlerde de evleri boyamaya devam etti. Eren, bu süre zarfında köy camisinin de dış cephesini boyadı. Köy sokaklarını Bodrum'dan getirdiği motosikleti ile gezip evlerin eksiklerine bakıp son olarak Türk bayraklarını takan Eren, "Biz göz boyamadık ev boyadık. Seçim öncesi verdiğimiz tüm sözleri tuttuk. Bugüne kadar köyümüzde 30 ev, 1 okul, 1 cami ile 2 süt evi boyadık. Biz halkımızla iç içe olduk onların yanına indik. Bugün seçim kaybeden belediye başkanları bizim yaptığımızı yapsa sonuç böyle olmazdı" diye konuştu.

Antrenör de olduğu için diyorum, Necati Hoca’nın mesajı son derece doğru. 

Vaadini yerine getiremeyeceğin hiçbir sözü verme