Yeni model hız ve performans odaklı tüketici ihtiyacını karşılamak için piyasaya sürüldü.
Canon EOS-1D X Mark III 20.1 megapiksel tam kare CMOS sensörden güç alıyor. Bu sensör 00-102.400 ISO aralığı sağlayan DIGIC X işlemcisi ile birlikte geliyor. İhtiyaç duyulduğu takdirde ISO seviyesi 50-819.200 seviyesine kadar yükselebiliyor.
GPS desteği de bulunan Canon EOS-1D X Mark III, hızlı fotoğraf aktarımı yapmak isteyenler için 650 dolar karşılığında WTF-E9 kablosuz dosya verici aksesuarını tüketiciye sunuyor.
Canon EOS-1D X Mark III, Dual Pixel otomatik odaklama sisteminin güncellenmiş bir sürümüne sahip. Böylece 191 odak noktası bulunan makinede 155 adet çapraz odak noktası sağlandı. Canlı önizleme modu aktif olduğu sırada RAW ve RAW+JPEG formatlarında saniyede 20 kare fotoğraf çekebiliyor. Tıpkı Canon’un diğer fotoğraf makinelerinde olduğu gibi, bu sensörde de Çift Piksel otomatik odaklama teknolojisi bulunuyor.
12 bit 5.5K RAW video kaydına destek veren makine 4K 60 FPS kayıt yapabilme imkanını da sunuyor.
Kameranın içerisinde bulunan arabellek bir seferde 1000 fotoğraf saklayabiliyor. HAfıza kartı desteği olarak da CFExpress modellerini destekliyor. Çekilen görüntülerin doğrudan başka cihazlara aktarılabilmesi için de Bluetooth, Wi-Fi ve Gigabit Ethernet desteğine sahip.
Toza ve neme karşı dayanıklı olan Canon EOS-1D X Mark III, 1440 gram ağırlığında. Açıklanan fiyatı ise 6499 dolar. Yani yaklaşık olarak 39 bin Türk Lirası.