Canon yeni fotoğraf makinesi Canon EOS R5 full frame (tam kare) CMOS sensörlü, optik teknolojilerini geliştiriyor. EOS R Sistemi, geniş bir lens çapı ve veri iletimi yüksek sistem sayesinde lens tasarımında gelişmişlik gösteriyor, bu sayede görüntü kalitesinde artış görülmektedir. Geliştirilmekte olan full frame aynasız kamera, hızlı ve sürekli çekim 8K video kaydı yapmakta. Geliştirmeler kameranın EOS Serisi “hız, konfor ve yüksek görüntü kalitesi” seviyesini artırmaktadır.
Canon’un EOS R Sistemi’ndeki yeni nesil fotoğraf makinelerinin ilki olan Canon EOS R5 tam kare aynasız özeliği sayesinde yaklaşık 20 fps’ye kadar (saniye başına düşen kare sayısı) hızlı çekim yeni geliştirilmiş bir CMOS sensörüyle elektronik obtüratör ve mekanik bir obtüratör kullanarak yaklaşık 12 fps’ye kadar- sporcuların etkinliklerinde veya vahşi yaşam çekimleri hızlı hareket eden nesneleri yakalamada kolaylık sağlamaktadır. Bunların yanında kameranın 8K video özelliği, kullanıcıların video çekiminden yüksek çözünürlüklü fotoğraf elde etmesini ve 8K videoyu daha yüksek kaliteli 4K videoya işlemesini sağlayarak görsel ifade için yeni olanaklar sunuyor. 

Görüntü sabitleme
sistemi var

Ayrıca EOS R5, film yapımcılığı alanında hikâyenizi anlatmanın yeni dinamik yollarını keşfetmenize olanak tanımakta. Titremeyen son derece net görüntüler ve filmler sunmak için IS özelliği Canon RF lensleriyle uyumlu şekilde çalışan görüntü sabitleme özelliği sunuyor. Dahası, Canon EOS R5, kamerayı entegre eden koordineli performansı sayesinde görüntü sabitleme (IS) sistemi ile donatılmış ilk Canon kamera olmaktadır.
EOS R5’in dahili 5 GHz Wi-Fi desteği içereceği ve EOS 5D Mark IV ile aynı şekle ve uyumluluğa sahip yeni bir bataryayla geleceği öngörülüyor. Görüntü aktarımı ile uyumlu EOS R5, hareket halindeyken çekim ve düzenleme yapmanızı ya da içeriği otomatik olarak ev bilgisayarınıza indirme özelliği sunmaktadır.