Tabletlerde kullanılacağınız uygulamalarla ilgili açıklamalara değineceğiz. App Store ve Google Play'de çizimler yapmak için kullanabileceğiniz birçok uygulama var. Üretkenliğinizi artırmak için kullanmanız gereken uygulamaların da buna uygun olması gerekiyor. Sırasıyla bunları açıklayalım.

Procreate

iPad Apple Pencil ile mükemmel çalışan bir uygulamadır. 136 fırça modelinin yanında, sade bir arayüzüne sahip program. Kolay bir şekilde çizimler elde edebilirsiniz. Dual texture fırça karalama araçlarını destekleyen uygulama, aynı zamanda çalışmalarınızı PSD, native, procreate, TIFF, şeffaf PNG, çoklu PDF sayfası ve JPEG formatlarında kaydetme imkânı veriyor.

MediBang Paint

iOS ve Android platformların yanında Windows ve Mac OS işletim sistemlerinde de kullanabileceğiniz bir çizim uygulamasıdır. Karikatürlerinizi kolayca tasarlayabileceğiniz farklı fırça türleri, hazır arka planlar, yazı fontları ve birçok diğer kaynak ile gelmekte. Özelliklerinden bir tanesi de sahip olduğu aktif kullanıcı topluluğu. Eğer çizim konusunda video derslere ihtiyacınız oluyorsa bu topluluktan yararlanarak uygulama için hazırlanan dersleri izleyebilirsiniz.

Autodesk SketchBook

Autodesk Sketch Book’u tamamen ücretsiz olarak Android ve iOS cihazlarınızda uygulamayı ücretsiz indirebilirsiniz. Sade arayüzüne sahip olan uygulama, fırçanın yanında sezgisel hareket algılama ve Copic Color renk kütüphanesine sahip.3D çizimlerden anime karakterleri ve birçok çizimler yapabilirsiniz. JPG, PNG, BMP, TIFF ve PSD formatlarını destekleyen uygulama profesyonel çizimler elde etmenizi sağlar.

Adobe Illustrator Draw

Birçok Vektörel çizimler için bu programı kullanabilirsiniz. Masaüstü sürümü gibi tam kapasite katman desteği bulunan uygulama aynı zamanda 64x’e kadar yakınlaştırmaya izin vererek en küçük detayları bile görmenize olanak sağlamakta.5 farklı kalem ucuyla, her kalem ucu için farklı özellikler barındırmakta. Ücretsiz bir uygulama. Çalışmalarınızı diğer cihazlarınızda da kaydedebilirsiz.

Affinity Designer

Dijital çizimlerini iPad ve Apple Pencil kullanarak yapmak isteyenler için popüler bir uygulama. CMYK ve RGB renk formatlarını destekleyen uygulama aynı zamanda numune panelindeki Pantone renk kataloğu ile birlikte gelmekte. JPEG, PNG, PDF ve SVG formatta kaydedebilirsiniz. 100’den fazla fırça çeşidi sunmakta.

Linea Sketch

Son derece kolay, çizimin yanı sıra el yazınız ile notlar almanıza izin veren bir iPad uygulamasıdır. Apple Pencil için optimize edilmiştir. Güzel şekiller oluşturmanıza yarayan ve eşleşen renk önermeleri sağlamaktadır. PSD, JPG ya da PNG şeklinde kaydedebilirsiniz.

ArtFlow

ArtFlow Android cihazlar yeterli bir çizim uygulaması. 80’den fazla fırça seçeneği ve katman harmanı gibi özelliklerine sahip. JPEG, PNG ve PSD gibi değişik formatlarda çalışmalarınızı kolayca kaydedebilirsiniz. Nvidia DirectStylus desteğinden de yararlanabilirsiniz.

ArtRage

Windows ve Mac işletim sistemlerinin yanında iOS ve Android gibi mobil işletim sistemlerinde de kullanabileceğiniz bir çizim yazılımıdır. Dijital çizim ve boyama çalışmalarınızda kullanabileceğiniz özelliklere sahiptir. Çeşitli tuval presetleri ve çizim araçları ile birlikte gelmekte.