Beşiktaş evinde ağırladığı Hatayspor’u adeta bozguna uğrattı. 7-0 gibi tarihi bir farkla maçı kazanan Siyah-Beyazlılar, şampiyonluk ipini tamamen göğüsledi diyebiliriz.

Maç öncesi iki camia arasında yaşanan atışmalar, Sergen Yalçın’ın açıklamaları derken bir anda kendimizi maçta bulduk. Sergen Yalçın’ın öğrencileri sahada öyle bir performans ortaya koydu ki zor geçeceği düşünülen maç 15. dakika da zaten bitmişti.

İlk önce Hatayspor’un kendi kalesine attığı golle öne geçen Kara Kartal’da Cyle Larin’in 11 ve 14. dakikalarda attığı gollerle zaten galibiyetin müjdesini vermişti taraftarlara. Nitekim zaten ilk yarı da 5-0 gibi farklı bir skorla biterken, maçın farka gideceği ilk 15 dakikada zaten anlaşılmıştı.

İkinci yarıda bulunan iki gol ve 7-0 gibi farklı galibiyet Beşiktaş’ın şampiyonluğu ne kadar hakettiğinin bir göstergesiydi. Sezon başında sıkıntılarla, yeni yönetimle yola çıkan Beşiktaş, yapılan akıllı transferlerle ve ortaya konulan müthiş futbolla zaten şampiyonluğun en büyük favorisiydi. Kalan 3 maçta da Beşiktaş’ın çok rahat şampiyonluğa ulaşacağını düşünüyorum.

Rakiplerle aradaki farkın ve kalan maçların sayısına bakılırsa buradan şampiyonluğu vermesi mucizeden de ötesi gibi gözüküyor.

Sergen hocanın sezon boyunca doğru hamlelerle ve genç oyuncularla şampiyonluğa gelmesi elbette yeteneğinin de bir göstergesi. Kaleci Ersin ve Rıdvan’a sezon başından bu zamana kadar olan süreçte güvenip, takıma monte edip, böyle bir verim almak zaten hocanın daha önceden Alanyaspor’da Ozan Tufan örneği gibi bu işleri çok iyi yaptığını bir göstergesi.

Herkesin ne yapacağız, kalecimiz yok dediği zaman sahaya Ersin’i sürmesi ve hatalarına rağmen ısrar edip onunda ne kadar iyi bir kaleci olduğunu adeta herkese kanıtladı. Rıdvan’da Caner’den sonra sol bekte harika bir performans sergiledi. Ne zaman görev verilse başarıyla yerine getirdi. Kısacası Sergen hoca altyapının önemini bir kez daha herkese öğretti.

Kalan 3 maç ve bu maçlardan sıradaki Galatasaray derbisi ki Beşiktaş’ın derbide şampiyonluğunu ilan etme fırsatı bulunuyor. TFF’den kupa talebinde bulunan Siyah-Beyazlılar, şampiyonluk turunu derbide atmakta kararlı.

Önümüzdeki maç derbi bakalım Sergen Yalçın ve öğrencileri bu maçta şampiyonluğunu ilan edecek mi? Bekleyelim görelim...