1- Ne tür çekimler yapıyorsunuz?
Fotoğrafla veya videoyla tüm gün düğün belgeseli, dış mekanda yaklaşık iki saatlik gelin-damat portre fotoğraf çekimi, düğünden “Trash the Dress” çekimi gibi birçok farklı seçeneğiniz olduğunu unutmayın.
2- Çekim mekanlarınız nereler? Bizim tercih ettiğimiz mekanda çekim yapıyor musunuz?
Düğün günü güzergahınıza en uygun lokasyona sahip olanı seçmeniz o gün işlerinizi kolaylaştıracaktır.Gelin Damat çekimleri için mekan araştırması yapabilirsiniz. 
3- Çekimlerin hafta içi veya hafta sonu olması fiyatlarda değişiklik var mı?
İki fotoğrafçı her zaman birden iyidir. Bu sayede daha fazla an ve açı yakalanır, çekimler daha hızlı ilerler. Elbette bunun bir bedeli olacaktır. Hafta içi uygun olabilir.
4- Çekimlerde hangi ekipmanları kullanıyorsunuz?
Burada çekimler sırasında ışık, yansıtıcı (reflektör), tripod ve farklı lensler kullanılıyor olması çekimlerin daha sağlıklı sonuçlar vermesi açısından önemli. Fotoğraf makinesinin çözünürlüğü 18 megapiksel ve üzerinde olmalı. Bu sayede daha net ve kaliteli bir görüntü elde edilmiş olacaktır.
5- Çekimler sırasında ne tür aksesuarlar kullanabiliriz?
Çekimler sırasında gözlük, maske, balon gibi aksesuarlar kullanan fotoğrafçılar da var,  aksesuar seçimini size de bırakabilirler.
6- Çekim sırasında yanınızda yedek bir fotoğraf makinası da olacak mı?
Birçok fotoğrafçının yanında yedek lensler oluyor; fakat ana makinada bir sorunun çıkması demek o günün iptal olması demek olduğundan yanlarında yedek bir gövde getirmeleri herhangi aksama olmadan çekimlere devam edilir.
7- Çekilen tüm fotoğrafları mı teslim ediyor musunuz; yoksa belirlenen fotoğrafları mı?
Bazı fotoğrafçılar o gün kaç tane fotoğraf çekildiyse- ki bu bazen iki bin tane bile olabiliyor- hepsini teslim ediyor, bazıları ise kendi belirledikleri bir sayıda fotoğrafı size veriyor.
8- Fotoğrafları tab mı ediyorsunuz, DVD formatında mı teslim ediyorsunuz?
Teknoloji ne kadar gelişse de risk her zaman var. DVD halindeki fotoğraflarınıza bir zarar gelmesi ihtimaline karşı tab edilmiş hallerini de albümlerde saklayın derim.
9- Albüm ve baskı kaliteleriniz nasıl? Albüm paketleriniz neler ve fiyatları nedir?
Kağıt cinsi, çözünürlük, renklerin baskısı vs. gibi konularda tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için albüm örneklerine ve baskı kalitelerine mutlaka bakın. Bazı fotoğrafçılar düğün albümleri için birkaç kalite ve fiyat örneği sunuyor. Kaçar tane cep albümü, aile albümü, katalog albüm teslim edeceklerini ve ebatlarını öğrenin.
10- Fotoğraflar ham mı işlenmiş mi oluyor? Ne zaman teslim ediyorsunuz?
Fotoğraflarınızın photosoplu mu; yoksa işlenmemiş mi teslim edileceğini öğrenin. Özel bir talebiniz varsa belirtin. Bazı fotoğrafçılar tamamını ham, bazıları ise seçtiğiniz belli miktarda fotoğrafı photosoplu, geri kalanını ham teslim ediyor.
Dikkat  edilmesi gereken hususlar
Ödemeyi nasıl yapmanız gerektiğini önceden öğrenin. O günü rezerve etmeniz için bir ön ödeme yapmanıza gerek var mı? Dış mekan düğün fotoğrafları fiyatları neler, fiyata dahil olmayan ek ödemeler var mı gibi soruların hepsini önceden konuşun ve kağıt üzerinde imzalayın.