Bir Avrupa Şampiyonası daha bizim için erken sona erdi. Gerçi bu sonuçlara çok da yabancı değiliz. 2001’de evimizde kazandığımız gümüş madalyanın ardından takip eden şampiyonalarda 8.’likten öteye gidemedik. 2003, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013 tamamen hayal kırıklığı olarak geçmişti. 2015’te zaten çok umudumuz yoktu, 2017’de de aynı şekilde 2. turda şampiyonaya veda ettik. Ama bu seferki biraz daha farklıydı. Önemli yıldızlarından yoksun milli takım ‘da ego savaşı, bencillik yoktu, birliktelik ve yardımlaşma vardı. Hepsi elinden geleni yaptı, mücadele etti, yerdeki topa atladı, savaştı, formasının hakkını sonuna kadar verdi. Ama kapasiteleri bu kadardı ve güçleri yetmedi. Sonuç aynıydı ama tek fark gönülleri kazanmış olmalarıydı.Öte yandan çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Organizasyonda 12-13 Eylül’de oynanacak çeyrek  eşleşmeleri şöyle:
12 Eylül Salı:
Almanya-İspanya
Slovenya-Letonya
13 Eylül Çarşamba:
Yunanistan-Rusya
İtalya-Sırbistan
Almanya İspanya maçında İspanya tecrübesiyle bir adım önde görünüyor.
Slovenya Letonya maçı sürprize açık bir maç basketbolseverlerin merakla beklediği bu maç Slovenya çok formda gözüküyor ancak Letonyanınsüperstarıporzingis performansı bu maçın kaderini belirleyecek. Yunanistan Rusya maçı oyun kurucuların önemli etki ettiği iki takımın maçı olacak kazanan KostasSloukas’mı yoksa AlekseyShved mi olacak hep birlikte göreceğiz.
İtalya Sırbistan maçında Favori ufakta olsa Sırbistan Bogdanovic bu maçların adamı gününde olursa Sırbistan kazanır ancak bocalarsa Sırbistan sürprizle karşılaşabalir.Bir hatırlatama da datomeye geçen sene yi Fenerbahçe de formsuz geçiren Datome bu şampiyonada müthiş performans göstererek İtalyayı buralara getiren adam olarak dikkat çekiyor. Datomenin bu performansı Obradovic ve Fenerbahçelileri oldukça memnun ediyor.