Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’ye ilk olumlu katkısı duran toplar oldu. Valbuena oldukça etkili olduğu maçta bir de duran toptan asist yaptı. Bu sezon Fenerbahçe resmi maçlarda 5 gol atarken bunların 3’ü Valbuena’dan ve üçü de yaptığı ortalarla. Ölü noktaya harika ortalar yapan Valbuena bu asistlerden belli ki daha çok yapacak ve Fenerbahçe belli ki bu atışlara sıkı çalışıyor. 

Fenerbahçe’de değişimlerden biri de Alper Potuk. Geçmişte orta sahaya daha yakın olan ancak pas bağlantılarında sorunlar yaşayan Alper artık forvete daha yakın bir rol oynamaya çalışıyor ve yaptığı doğru koşuyla da güzel bir gol attı ancak sonra dakikalar ilerledikçe eski alışkanlıklarına döndü ve yine rakip kaleden uzak toplar almaya, enerjisini boşa harcamaya başladı. 
Aykut Kocaman’ın en çok üzerinde durduğu isimlerden biri olmasına rağmen Van Persie yine çok güçsüz. Ne topsuz, savunma arasına koşularda çabuk olabiliyor ne sırtı dönük top alma konusunda güçlü kalabiliyor. Fiziksel olarak Robin van Persie yine beklentilerin çok altındaydı.
Sturm Graz maçlarında döktüren Josef de Souza da bugün Mehmet Topal ile oynayınca etkisiz kaldı. Yeni transfer Isla da takım arkadaşlarıyla arasındaki uyumsuzluğu bu maçta yaşadı. Fazla sorumluluk alamayan Isla, pas alışverişi yapacak takım arkadaşı bulmakta da zorlandı. Maçın 2. yarısında Göztepe daha çok ayakta kalırken Fenerbahçe’nin oyundan düştüğü de görüldü... Mehmet Topal enine top sürerken sağ bekin arkasına iyi koşu yapan Ghilas topu tehlikeli yerde Dirar’a kaptırdı, onun ortasında Topal’ın kafası direğe çarptı, Valbuena kendi kendine faul aldı, her zamanki gibi şahane kesti Skrtel golü attı,. Biri duran top diğeri de kapılan bir top sonrası yani. Fenerbahçe Set hücumunda rakip yerleşikken 2 pozisyon üretilebilmiş. Sorun burada. Yoksa F.Bahçe dün 90+1’de Jahovic’in ezdiği top dışında rakibine sadece 1 pozisyon verdi ki onda da Scarione golünü attı. Diğeri Volkan’ın ikramı...Son olarak Fenerbahçe şampiyon olmak istiyorsa mutlaka kaliteli bir forvet katmalı eldeki forvetlerden Van persie bitik.Soldado’nun ne oynayacağı belirsiz...