Fenerbahçe artık klasik haline gelen Anadolu takımlarıyla oynanan maçlardaki saçma puan kayıplarına devam etti ve Akhisar spora 1 0 yenildi. Bu sonuçla birlikte kazanılan Beşiktaş maçının da bir önemi kalmadı. Fenerbahçe maçın başından sonuna kadar etkisizdi. Akhisar Fenerbahçe karşısında sakin oynadı zaten beraberlikte onlar için kötü sonuç olmayacağı için sabırlıydılar ve ikinci yarının ortalarında buldukları gol onlar adına tam zamanında geldi zaten etkisiz olan Fenerbahçe oyuncularının eli ayağı birbirine dolandı. 
Fenerbahçe yenik durumdayken Aykut Kocamanın yaptığı oyuncu değişiklikleri de tam bir skandaldı.Mağlupken forvet çıkartıp orta saha almak büyük takım hocasına yakışmıyor Türkiye liginde pas oyunu sakin oyun büyük takımlara başarı getirmiyor hücum etmeli ofansif futbol oynamalı risk almalısınız Türkiye de bu futbol başarı ve şampiyonluk getiriyor. Aykut kocaman savunma ağırlıklı futbol anlayışından vazgeçmeli eğer vazgeçmezse yazık olacak istifa etmek zorunda kalacak bu çok belli.
Bir diğer hususta hakem konusu hakemler yıllardan beri Fenerbahçe’nin kaderini olumsuz anlamda belirliyor. Bülent Yıldırım da bunun son örneği  Alper’e gösterdiği kırmızı kart felaket bu pozisyonda Alper’in lehine faul kararı vermesi gerekirken Alper’e kırmızı çıktı hakemlere Galatasaray ve Beşiktaş ‘a gösteremedikleri kartları rahat rahat Fenerbahçe’ye gösteriyor bu da Fenerbahçe yönetiminin zayıflığını gösteriyor. Fenerbahçe de artık bu başarısızlıkların hesabının verilmesi gerekiyor yıllardan beri gelen başarısızlıklarda kimse hesap vermiyor Yönetim olağan üstü kongre kararı almalı yeni gelecek yönetimin önü açılmalı Fenerbahçe için bu yapılmalı Mayıs 2018 kongresi çok geç kalmış bir kongre olabilir. Fenerbahçe bir inat uğruna önümüzdeki seneyi de kaybedebilir bu yüzden yılbaşına kadar kongre yapılmalı.