Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde 35 yıldır esnaflık yapan Abdullah Karataş'tan bahsedeceğim. Abdullah Bey 55 yaşında. Her sene kendi imkanlarını kullanarak temin ettiği binlerce fidanı vatandaşlara dağıttı. Bu şekilde 10 adet hatıra ormanı oluşturdu.
Yeşili ve tabiatı sevdiğini belirten Abdullah Bey yılda en az 5 bin fidanını toprakla buluşmasını sağlıyor. Gelecek nesillere yeşil bir tabiat bırakmak istediğini söylüyor. Bütün insanlığa fayda sağşamak üzere ve Allah (c.c) rızası için tam 20 yıldır kendi imkanları ile temin ettiği fidanları vatandaşlara dağıtıyor. 
Kendisi çalışmalarını şu şekilde özetliyor; " Okullara, Kur'an kurslarına, camilere, belediyenin göstermiş olduğu bölgelere, köylere ve mezarlıklara fidan temin edere toprakla buluşmasını sağlamaya çalışıyorum." 
Geçen yıl 11 bin 200 çam fidanı dağıttığını belirten Abdullah Bey, "Bu yıl ilk etapta 5 bin fidan dağıttım. Yıllık 10 bin fidan hedefimi gerçekleştirmeyi planlıyorum. Sadece çam, fidan değil; gül meyve fidanları da veriyorum. Bu zamana kadar 100 bini aşkın fidan dağıttım" şeklinde açıklamada bulunan Abdullah Bey, çam fidanlarını Manisa'dan seralardan alarak TIRlarla ilçeye getiriyor. Bir fidanı 5-8 liraya mal ediyor. Fidan temini için yıllık ortalama 50 bin lira harcıyor.
Şimdi sorarım size, kim bu işe katlanır? Üstelik cebinden para vererek kim bu işle uğraşır? Kendisini kutluyoruz. Herkes kazandığı parayı istediği gibi harcayabilir. Abdullah Bey'de kazandığı parasını böyle hayırlı bir işe harcıyor. Ne mutlu ona.
Kendisi bu işlerini gönül ve ekip işi olduğunu belirterek, olayın önemli tespitini yapıyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V), 'Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin.' buyuruyor. İnsan hayatı ne kadar önemliyle ağaç dikmekte o kadar önemlidir. "Allah (c.c) bana ömür verdiği müddetçe bu hizmetleri her yıl böyle çam, meyve ağacı, gül gibi çeşitli fidanları dağıtmayı devam ettirmek istiyorum." diyerek ne kadar mütevazi bir şekilde konuşuyor.
Evet kendisini tebrik ediyorum. Teşekkürlerimi sunuyorum. Bu değerli çalışmalarının uzun müddet devamını diliyoruz Rabbim'den. İnşaallah bu emeklerinin karşılığını ahirette fazlasıyla alacağından şüphemiz yok. Böyle asil insanların, insanlık için faydalı çalışmalarına ne kadar çok ihtiyacımız var aslında. Toplum için çok güzel çalışmalar bunlar. İnşaallah giderek çoğalır.